HAOS U SKUPŠTINI U PRIŠTINI: Sukob poslanika zbog dijaloga sa Beogradom i vakcinacije, pretio fizički obračun (VIDEO)

Tanjug

06. 05. 2021. u 13:15

NA današnoj sednici skupštine u Prištini, na kojoj je trebalo da se raspravlja o obrazovanju i energetici, došlo je do tenzija između poslanika vladajuće koalicije i opozicije oko dijaloga s Beogradom i vakcinacije, nakon čega su poslanici opozicionog Demokratskog saveza Kosova (DSK) napustili sesiju.

ХАОС У СКУПШТИНИ У ПРИШТИНИ: Сукоб посланика због дијалога са Београдом и вакцинације, претио физички обрачун (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Youtube

To se dogodilo nakon što je predstavniku DSK Arbenu Gašiju prekinut govor u kome je kritikovao predsedavajuće Skupštine da ne tretiraju pođednako sve poslanike, prenosi Koha.

Tenzije su nastavljene i u holu gde je zamalo došlo i do fizičkog okršaja kada su se sukobili poslanici Demokratske partije Kosova (DPK) Memli Krasnići i Ardijan Kastrati s ministrom poljoprivrede i šumarstva u privremenim institucijama Fatonom Pecijem.

Svađi se pridružio i poslanik Hajdar Beka, a u jednom trenutku, na video snimku vidi se kako ga gura ministar obrazovanja Arberi Nagavci.

Takođe, čule su se i brojne uvrede na račun i jednih i drugih.Svemu tome prethodila je žučna rasprava u kojoj je poslanik DPK Abelard Tahiri uputio pitanje premijeru privremenih institucija u Prištini Aljbinu Kurtiju zašto je ušao u proces dijaloga sa Beogradom a da nije definisao zahteve Prištine.

Takođe je kritikovao način borbe protiv korona virusa i to što još nisu nabavljene vakcine.

Tahiri je ministarku spoljnih poslova u privremenim institucijama nazvao predstavnicom Srbije na Kosovu.

Kako se navodi, sednica bi uskoro trebalo da bude nastavljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)