HILARI ZABILA PRST U OKO SRBIMA: Klintonova o "genocidu u Srebrenici", poražena kandidatkinja demokrata postala "ekspert" za filmove

Novosti online

23. 04. 2021. u 22:02

BIVŠA prva dama i američka državna sekretarka Hilari Klinton danas je putem Tvitera preporučila film "Quo Vadis, Aida?".

ХИЛАРИ ЗАБИЛА ПРСТ У ОКО СРБИМА: Клинтонова о геноциду у Сребреници, поражена кандидаткиња демократа постала експерт за филмове

Foto: AP Photo/Carolyn Kaster, File

Klinton je kazala da film preporučuje svima koji ovog vikenda planiraju da gledaju filmove kandidovane za nagradu Oskar.

Dodala je kako film donosi "priču o masakru u Srebrenici kroz pokušaje jedne žene da spasi svoju porodicu, prikazan način na koji se događa genocidno nasilje".

Podsećamo, u spornom filmu je srpski vojnik predstavljen kako pretresa delegaciju muslimana iz Srebrenice, kao i ženu koju dodiruje ispod suknje, dok se na originalnom arhivskom snimku po kojem je rađena ta scena vidi da srpski vojnici neometano puštaju ženu iz delegacije da uđe u objekat.

Glumac Emir Hadžihafizbegović najavio je da će posle ovog filma biti snimljen i film koji glorifikuje ratnog zločinca Nasera Orića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a