HAOS U PRIŠTINI ZBOG SEDNICE SAVETA BEZBEDNOSTI UN: Gervalu optužuju da je ugrozila "nezavisnost" lažne države

Tanjug

13. 04. 2021. u 21:42

ČLANICA Socijaldemokratske partije Teuta Rusta iznela je brojne kritike na račun Donike Gervale, koja je predstavila stanje na (tzv.) Kosovu na današnjoj sednici Saveta bezbednosti.

ХАОС У ПРИШТИНИ ЗБОГ СЕДНИЦЕ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ УН: Гервалу оптужују да је угрозила независност лажне државе

Foto: Printscreen

Rusta je na Fejsbuku poručila da je Gervala "produžena ruka Aljbina Kurtija" i da je svojim izlaganjem "dala argumente zemljama koje nisu priznale nezavnisnost Kosova da to ne učine ni u budućnosti".

- Ono što je Vjosa Osmani uradila u intervjuu za Bi-Bi-Si, to je Gervala ponovila u Savetu bezbednosti. Unutrašnji rat pretvorila je u spoljašnji spektakl - ocenila je Rusta.

Ona je dodala da je rad (tzv.) kosovskog ministarstva spoljnih poslova u suprotnosti sa onim što mu je misija, a to je, kako kaže, izgradnja odnosa sa drugim zemljama.

- Gervala daje argumente državama koje nas nisu priznale i koje se bore protiv državnosti Kosova da tako nastave i dalje. To su zemlje u kojima socio-ekonomska stvarnost (tzv.) Kosova ne menja svoj politički položaj, jer nisu povezane sa unutrašnjim kretanjima. Ovde se postavlja pitanje s kim Gervala komunicira - zaključila je Rusta.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju