ŠEŠELJ PROTIV GEJ BRAKOVA: Došli smo u posed teksta Zakona o istopolnim zajednicama, evo šta u njemu piše (VIDEO)

Novosti online

11. 04. 2021. u 15:30

PREDSEDNIK SRS prof. dr Vojislav Šešelj izjavio je u jutarnjem programu TV Pink da je SRS pokrenula akciju prikupljanja potpisa sa zahtevom da Vlada Srbije odustane od podnošenja Zakona o istopolnim zajednicima Narodnoj skupštini.

ШЕШЕЉ ПРОТИВ ГЕЈ БРАКОВА: Дошли смо у посед текста Закона о истополним заједницама, ево шта у њему пише (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Pink TV

- To je još u fazi rasprave, ali mi smo saznali sadržaj zakona i protiv toga smo se pobunili. Akcija ide prilično dobro. Sam zakon ne kaže da se radi o bračnim odnosima, ali po svemu drugom to je zakon o istopolnim brakovima. Posebno je zabrinjavajuće to što, ako umre jedan partner koji je radio ili imao penziju, a drugi koji nije radio ili nije imao penziju, nasleđuje njegovu penziju. To ne može! Porodične penzije su uvedene zato što porodica rađa, vaspitava i neguje decu. Ima porodica koje su htele, a nisu mogle imati decu i njima ne možete uskratiti pravo na porodičnu pravu zbog toga što se ipak radi o porodicama, o dva pola - rekao je Šešelj.

Lider radikala kaže da je nedopustivo da država ide protiv sopstvenih interesa i da penzijskim osiguranjem podržava vanbračne zajednice.

Šešelj kaže i da novi zakon predviđa da, ako jedan partner u istopolnu zajednicu sa sobom dovede dete i on umre, onda drugi istopolni partner nasleđuje dete, što nije moguće ni u zakonu o bračnim odnosima. 

- Žena automatski ili njen muž ne nasleđuje automatski ako nije biološki roditelj, nego dete ide u Centar za socijalni rad i ispituje se ko je najpogodniji staratelj - rekao je lider radikala.

Predsednik SRS je istakao i da drugi partner po predlogu Zakona o istopolnim zajednicama istopolni partner nasleđuje celu imovinu partnera, dok po Zakonu o nasleđivanju bračni partner nasleđuje samo pola imovine, a pola nasleđuju otac, majka, brat i sestra. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili