MINISTAR VULIN O SRAMNOJ IZJAVI ŠIBA: "Svi ubijeni u NATO agresiji su mučeničke žrtve laži i sile"

Novosti onlajn

08. 04. 2021. u 21:57

МИНИСТАР ВУЛИН О СРАМНОЈ ИЗЈАВИ ШИБА: Сви убијени у НАТО агресији су мученичке жртве лажи и силе

Aleksandar Vulin

NA sramnu izjavu nemačkog ambasadora u Beogradu Tomasa Šiba, da je trebalo bombardovati Srbiju 1999. godine da bi se sprečio genocid, reagovao je i ministar Aleksandar Vulin.

- 1941. godine, Beograd su bombardovale sile Trojnog pakta, a 1999. i neprijatelji i saveznici srpskog naroda iz vremena otpora nacizmu i to jeste razlika između dve agresije, ali to ne menja činjenicu da su oba napada izvedena bez objave rata i bez saglasnosti međunarodnih foruma, svako u svom vremenu. 1941. smo bombardovani, jer smo odbili da potpišemo ugovor sa Trojnim paktom i zbog laži o diskriminaciji nemačke manjine, a 1999. smo bombardovani jer nismo pristali da se poništimo u Rambujeu i zbog laži o diskriminaciji šiptarske manjine. Poređenje se samo nameće i nije ga moguće izbeći", izjavio je ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin reagujući na saopštenje nemačkog ambasadora Šiba u kojem je ponovio da je bombardovanje SR Jugoslavije 1999. bilo potrebno i opravdano ali se usprotivio bilo kakvom upoređivanju te operacije sa Drugim svetskim ratom.

- Za naslednika države koja je izazvala dva svetska rata, ambasador Šib nedovoljno brine kakva sećanja među Srbima bude njegove izjave i kakve rane otvara zemlji čije gostoprimstvo uživa, ali se, ipak, bučno ljuti kada mu se odgovori. Nije tajna da je zemlja ambasadora Šiba bombardovala Srbiju sa osećajem istorijskog revanša za brojne poraze i baš zato nije bilo ni najmanje potrebe da nam sve to ambasador Šib ponovi 6. aprila, a posebno ne rečnikom i tonom okupacionih komandanata Srbije - dodao je ministar i predsednik PS-a Vulin. 

- Može zemlja ambasadora Šiba i sada da podigne medijsku i obaveštajnu silu protiv nas koji svedočimo istinu, ali istinu ne može da promeni, a istina je da je NATO agresija na SRJ poslednji nekažnjeni zločin dvadesetog veka i svi ubijeni u njoj su mučeničke žrtve laži i sile. Ko ne može da ih žali, neka ih bar ne vređa", poručio je ministar i predsednik PS-a Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Pitaj ministre i ovo

08.04.2021. 23:52

Шта су давно били криви Лужички Срби, шта су Срби били криви у ПРВОМ и ДРУГОМ светском рату, шта су Срби били криви за Разбијање Југославије, и на крају за бомбардовање 1999г.. Ко је обучавао шиптаре и снабдевао.И којим правом долазе код нас НЕПОЗВАНИ?! Бог све види и неће им бити лако када се суоче тамо где нема лажи и превара!!! ЗЛОЧИНЦИ!!!

buki

10.04.2021. 00:36

Još da je gospodin socijalista pomenuo i naše ogromne žrtve Prvog svetskog rata, pa da ga pohvalim. Doduše, on je kao i ja učio Brozovu istoriju, u kojoj se Prvi Svetski rat pominje na jednoj strani, (ne sećam se u kom razredu) dok se Drugi proteže kroz ceo osmi razred, sa mnoštvom ,,istinitih,, detalja.