BOŠKO I ĐILAS PROTIV TADIĆA: Najavom kandidature za šefa države nekadašnji predsednik Srbije otvorio novi front među opozicionim liderima

V. M.

09. 04. 2021. u 09:00

PORAŽAVAJUĆE je da je do sada svaku novu najavu, čak i samo potencijalne kandidature više napadala opozicija nego vlast. Ne takmičimo se među sobom, već sa Vučićem.

БОШКО И ЂИЛАС ПРОТИВ ТАДИЋА: Најавом кандидатуре за шефа државе некадашњи председник Србије отворио нови фронт међу опозиционим лидерима

Foto Tanjug

Ovako je bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić odgovorio na negativne reakcije iz opozicionog tabora na njegovu izjavu da bi mogao da se pojavi kao izazivač Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima naredne godine.

Tadić je kazao da bismo davno najavljeni "drugi film" sa njim u ulozi predsedničkog kandidata mogli da gledamo ukoliko bi "procenio da niko od drugih kandidata neće moći da pobedi Vučića, ali i da upravlja državom":

- Nakon promene ove vlasti biće potrebno ne samo umeti upravljati državom, već upravljati u okolnostima u kojima će biti potrebno paralelno i saniranje ogromne štete koja će ostati iza ove vlasti. Ukoliko bi se pojavio neko za koga bih procenio da to može, imao bi svu moju podršku.

PREDLAŽU IZBORE PRE IZBORA

GRAĐANSKA platforma, jedna od organizacija nastalih raspadom poslaničkog kluba DJB, predlaže "predizbore" u opoziciji. Oni smatraju da bi opozicija trebalo da ima jednog kandidata, koji bi bio izabran na tzv. prethodnim izborima koji bi bili organizovani tokom leta.

Dok čekamo da bivši predsednik i lider SDS proceni da li će nekome dati podršku, jedno je izvesno - on neće imati podršku kolega iz opozicije. NJegovu najavu dočekali su na nož.

Prvi se oglasio Boško Obradović, koji već dugo razmenjuje optužbe sa Tadićem, aktuelizujući svoj stari slogan "Da ovi odu, da se oni ne vrate":

- Bivši režim bi da nas sve drži kao taoce i nastavi da nas vrti u začaranom krugu. Od Vučića do Tadića, od Dačića do Čede, od Šešelja do Čanka. Dokle više? Ne želimo samo promenu vlasti, već kompletnog vašeg sistema.

Neslaganje Đilas i Tadić, Foto Tanjug

 

Dragan Đilas, sada lider SSP, a svojevremeno naslednik Borisa Tadića na čelu DS, takođe nije oduševljen najavom kandidature bivšeg stranačkog kolege:

- Na rečenicu da je spreman da se kandiduje ako nema boljih, moj odgovor je - ima boljih - rekao je Đilas za nova.rs.

Predsednički izbori trebalo bi da budu održani u prvoj polovini sledeće godine, zajedno sa beogradskim, a prema najavama i vanrednim parlamentarnim izborima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

raca

10.04.2021. 07:03

Dragane DJilasu - Zaboravio si jedno a to je naj osnovnije od svakog tvog kandidata za koga ti misliš da je najbolji uvek je BOLJI NAROD i narod koji si ti opljačkao je taj koji odlučuje