LOKALNI IZBORI U ZAJEČARU: Do 12 časova glasalo više od 16 odsto građana

S.M.J.

28. 03. 2021. u 12:41

PREMA informacijama iz Gradske izborne komisije na teritoriji grada Zaječara do 12 sati glasalo je 16,3 odsto upisanih birača od 50.471, koliko ih je upisano u birački spisak.

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У ЗАЈЕЧАРУ: До 12 часова гласало више од 16 одсто грађана

Foto: S.M.J.

U Velikom Izvoru, jednom od najvećih prigradskih naselja, izlaznost je do 11 sati, prema podacima sa biračkih mesta, iznosila 11 odsto. U prva tri sata glasanja zabeležen je odziv birača od 6,57 odsto, isto kao i na na prošlim lokalnim izborima, 2017. godine, kada je do 10 časova na biračišta izašlo 6,5 procenata Zaječaraca.

Na lokalnim izborima u Zaječaru učestvuje devet stranaka, koalicija i grupa građana, čiji su nosioci lista od jutros već obavili svoju građansku dužnost. Na biračkom mestu broj 18. u Klubu penzionera u Zaječaru u podne je glasao aktuelni gradonačelnik Boško Ničić, prvi na listi Aleksandar Vučić – Za budućnost Zaječara.

Nosilac izborne liste „Dr Nenad Ristović – Pobeda“ glasao je danas u 9 časova na izbornom mestu broj 24, a Srđan Stanojević, kandidat za gradonačelnika Zaječara ispred kolacije Ivica Dačić – SPS – Jedinstvena Srbija  pola sata kasnije na biračkom mestu broj 15.

Dragana Rašić, nosilac liste “Možemo bolje – Dragana Rašić” glasala je danas u 10 časova na biračkom mestu broj 17, a Dragan Stamenković, nosilac liste „Montoja i pravednici“u 11 časova na biračkom mestu broj 2.

Na teritoriji grada Zaječara glasa se na 69 biračkih mesta, a zbog epidemijske situacije vezane za aktuelnu epidemiju virusa korona obavezno je nošenje zaštitne maske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna