ŠEŠELJ O NEOBJEKTIVNOSTI NUNS: To je agentura, Đilas je novcem uticao na tu organizaciju

Novosti online

18. 03. 2021. u 17:59

PREDSEDNIK SRS prof. dr Vojislav Šešelj rekao je da NUNS nikada nije bio objektivan, te da je novac koji je Dragan Đilas davao za NUNS ima uticaja na poslovanje tog udruženja.

ШЕШЕЉ О НЕОБЈЕКТИВНОСТИ НУНС: То је агентура, Ђилас је новцем утицао на ту организацију

Foto: EPA/Koča Sulejmanović

- NUNS nikada nije bio objektivan. NUNS je formiran devedesetih godina da bi se napravio razdor u Udruženju novinara i da bi se u njemu okupili svi prozapadni izdajnički novinari. Naravno, kasnije su se pridružili i mnogi drugi, možda po inerciji, možda iz neznanja ili iz nekog drugog razloga. Ne mogu da kažem da su svi izdajnici, ali udruženje je plaćeničko. Ono je nekad finansirano iz inostranstva, a nekad su ga plaćali i neki drugi faktori, poput NVO, poneka stranka, čujem sad da ih je i Dragan Đilas plaćao. To je jedna od agentura - smatra dr Šešelj.

Foto: EPA/Andrej Čukić

Lider radikala kaže da se novcem ostvaruje uticaj na NUNS.

- Naravno da to ima uticaja. Novinari su na platnom spisku i drugih stranaka, a i vladajućih. To je pojava koja postoji decenijama u našem novinarstvu - kaže predsednik SRS.

On tvrdi da to dovodi do neobjektivnosti u odnosu prema novinarima.

- Svi su orijentisani prema sopstvenom zabranu i svi imaju neke svoje bazične medije i pojedince koje štite na dati mig - rekao je dr Šešelj.

Lider radikala se zalaže za potpunu slobodu štampe i ne vidi moguće rešenje problema.

- Nema tu nekog rešenja. Treba pustiti potpunu slobodu štampe i da kvalitetni mediji opstanu, a da se nekvalitetni ugase - rekao je lider radikala.

Odgovarajući na pitanje da li je moguće rešiti problem medija koji dobijaju ogroman novac iz inostranstva i posluju sa gubitkom, predsednik SRS zaključuje:

- I oni dođu u krizu i traže način da opstanu - smatra dr Šešelj.

Podsećamo, Ljiljana Smajlović je prilikom gostovanja na K1 potvrdila da je Dragan Đilas upravljao medijima i finansirao sam NUNS.

 - Teško je voditi takvu organizaciju, svi se slažemo da vlada, politika, vladajuća stranka ima uticaj na provladine medije, ali zar nismo nedavno otkrili da je Dragan Đilas finansirao NUNS, mislim da je to zanimljiva činjenica. I kad posmarate ponašanje NUNS-a, ja mislim da je logično razmišljati o potezima NUNS-a iz svetla toga kako se izdržava NUNS i ko ima najveći utucaj na njega - rekla je Ljiljana Smajlović na K1.

Podsećamo, predsednik SSP Dragan Đilas danas je je izvređao novinare, te ubrzo napustio salu za konferencije.

Na ovaj način Dragan Đilas uskratio je novinarima pravo da se legitimno bave svojim poslom, i uspostavio cenzuru nad novinarima.

Đilas je uvredama na konferenciji pokazao da postoje dvostruki aršini - za novinare čija mu se pitanja sviđaju, i za one čija mu se pitanja ne dopadaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili