ŠEŠELJ O RATU U BOSNI: Lider radikala o pravom razlogu za izbijanje sukoba i jednom rešenju koje je moglo da spreči krvoproliće (VIDEO)

Novosti online

17. 03. 2021. u 18:31

PREDSEDNIK SRS prof. dr Vojislav Šešelj izjavio je u jutarnjem programu Hepi TV da rata u Bosni verovatno ne bi bilo da je Fikret Abdić postao muslimanski član predsedništva BiH.

ШЕШЕЉ О РАТУ У БОСНИ: Лидер радикала о правом разлогу за избијање сукоба и једном решењу које је могло да спречи крвопролиће (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/ilustracija

Šešelj je rekao da je bio mirotvorac do izbijanja rata.

- Ja sam bio borac za ljudska prava, ali za ljudska prava svih. Ja sam bio mirotvorac, ali kad je rat izbio, nisam imao više kuda. Moja teza je bila: Svi Srbi u jednoj državi, ali to bi značilo i da su svi muslimani u jednoj državi. Da je Fiktret Abdić postao predsednik, a ne Alija Izetbegović, verovatno bismo izbegli rat. Osnovni razlog za rat jeste to što su pokušali Srbima nasilno da oduzmu status konstitutivnog naroda - rekao je Šešelj.

Šešelj je podsetio i na apel da se izbegne rat koji je uputio istakntutim muslimanima pre rata.

Lider radikala je rekao i da je ugledni član Srpske radikalne stranke i Salih Selimović, srpski istoričar, profesor i publicista iz Sjenice muslimanske vere, te dodao i da mu je SRS štampala četiri knjige do sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!