RAZGOVORI, SVEDOČENJA I SEĆANJA: Tribina o Martovskom pogromu u Domu kulture u Gračanici

D. Zečević

18. 03. 2021. u 15:33

POVODOM obeležavanja sedamnaeste godišnjice Pogroma 2004. Dom kulture "Gračanica" organizuje tribinu „Martovski pogrom na Kosovu i Metohiji – razgovori, svedočenja, sećanja“ na kojoj će svoja istraživanja ove važne teme predstaviti istoričar Stefan Radojković stručni saradnik Muzeja žrtava genocida iz Beograda.

РАЗГОВОРИ, СВЕДОЧЕЊА И СЕЋАЊА: Трибина о Мартовском погрому у Дому културе у Грачаници

Foto: Novosti

Tribina će, kako ističu iz Doma kulture u Gračanici, biti održana u petak 19. marta 2021. godine sa početkom u 13 časova. Na predavanju će msr Stefan Radojković nastojati da publiku upozna sa martovskim pogromom iz 2004. godine kroz razgovore koji je vodio sa njegovim svedocima ili kroz njihova zapisana sećanja tokom svog naučno-istraživačkog rada.

Svoja sećanja na Pogrom 2004. evociraće i Darko Dimitrijević novinar iz Goraždevca i Ognjen Gogić predstavnik NVO "Aktiv" iz Kosovske Mitrovice.

- Zbog pogoršane epidemiološke situacije predavanje će biti održano bez prisustva publike. Biće prisutni organizatori i predstavnici medija, a ceo program naša publika moći će da prati uživo preko naše Fejsbuk stranice, a kasnije i preko našeg jutjub kanala - navodi se u saopštenju Doma kulture u Gračanici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju