SKANDAL U PRIŠTINI: Albanci došli ispred kancelarije EU i postavili sramnu mapu (FOTO)

Novosti online

26. 02. 2021. u 18:31

Socijaldemokratska partija Kosova (SDPK) postavila je danas ispred kancelarije Evropske unije (EU) u Prištini mapu tzv. Kosova bez Srbije, kao odgovor na geografsku kartu koja se nalazi u kancelariji specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

СКАНДАЛ У ПРИШТИНИ: Албанци дошли испред канцеларије ЕУ и поставили срамну мапу (ФОТО)

Foto: EPA

Predstavnik SDPK Frašer Krasnići rekao je da je tzv. Kosovo "nezavisna država" i da je izaslanik EU Miroslav Lajčak, kada je davao intervju dok se u pozadini vidi mapa na kojoj su Kosovo i Metohija deo Srbije, zapravo stao na srpsku stranu.

- Kao što možda znate, postoji samo jedna mapa da je Kosovo deo Srbije i da pripada Srbiji. Za nas je iznenađujuće kako istu mapu koristi Lajčak. Ovo nije nenamerno. Za nas je upozorenje nereagovanje gospodina Kurtija. Mi smo došli da pokažemo Lajčaku da je (tzv.) Kosovo nezavisna država - rekao je Krasnići.

Nakon što se u medijima pojavila slika Lajčaka ispred karte na kojoj su Kosovo i Metohija deo Srbije, v.d.ministara spoljnih poslova Kosova Meljiza Haradinaj-Stubla juče je na Tviteru napisala da mu je diplomatskom poštom poslala kartu na kojoj su Srbija i tzv. Kosovo odvojeni i poručila mu da neće imati uspeha na funkciji ako i dalje bude koristio "zombi mape".

- Dobar dan, gospodine Lajčak: Mape su važne! Rad sa zombi mapama je krajnje neprofesionalan, da ne govorim o nedostacima. Što duže budete izbegavali mapu koju sam vam poklonila, to ćete duže biti neuspešni u svom poslu - napisala je Haradinaj-Stubla na Tviteru.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)