NOVA PROVOKACIJA ALBANACA: U Čaglavici osvanuo bilbord koji slavi zločine terorističke OVK

D.Z.

10. 02. 2021. u 16:27

NEDOPUSTIVO je i opasno, mada ne i neočekivano da se u finišu predizborne kampanje na Kosovu i Metohiji pojavi novi bilbord koji slavi zločine terorističke OVK.

НОВА ПРОВОКАЦИЈА АЛБАНАЦА: У Чаглавици освануо билборд који слави злочине терористичке ОВК

Foto: KiM radio

Upravo glorifikaciju ove kriminalne organizacije i otvorenu provokaciju Srbima i drugom nealbanskom stanovništvu na KiM predstavlja bilbord postavljen u Čaglavici na kome piše "Sloboda ima ime - OVK".

Ovim rečima je Petar Petković direktor Kancelarije za KiM reagovao na postavljanje još jednog bilborda na Kosovu kojivelića tzv. oslobodilačku vojsku Kosova. Petković napominje da smo prethodnih dana svedoci jedne vrste utrkivanja u radikalizmu i ekstremističkoj retorici na račun Srbije od strane albanskih političkih predstavnika.

- Nažalost, iskustvo nas opominje da takve verbalne napade po pravilu prate i incidenti na terenu, pa smo pored napada na porodičnu kuću Jovanovića svedočili i ispisivanju grafita OVK na porodičnom domu Krstovića u Goraždevcu i lomljenju srpske trobojke kod spomenika žrtvama.- navodi se dalje u saopštenju za javnost direktora Kancelarije za KiM koji postavlja pitanje da li najnoviji bilbord s poukom UČK poručuje da Srbi i drugi nealbanci treba da strahuju za svoju bezbednost i živote, sada kada se bliži i godišnjica 17. februara i jednostrano proglašene nasilne secesije? Istovremeno, direktor Pektović ističe očekivanje i zahteva od međunarodnih predstavnika da osiguraju mir i bezbednost za sve Srbe i nealbance, posebno u bezbednosno osetljivim danima koji nam predstoje i dokažu i u praksi da je miran suživot na Kosovu i Metohiji moguć, ali i moli Srbe na Kosmetu, iako, kako kaže, zna da to nije ni jednostavno ni lako, da ostanu uzdržani i mirni pred ovakvim provokacijama, jer njihova država nikada neće dozvoliti da se pogrom srpskog naroda ikada više ponovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a