NALJUTIO IH NATPIS NA DUKSERICI: Bošnjačko nacionalno veće ponovo predlaže da Skupština usvoji "Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici"

V. M.

19. 01. 2021. u 10:33

BOŠNjAČKO nacionalno veće zatražilo je od Skupštine Srbije da usvoji "Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici".

НАЉУТИО ИХ НАТПИС НА ДУКСЕРИЦИ: Бошњачко национално веће поново предлаже да Скупштина усвоји Резолуцију о осуди геноцида у Сребреници

Novosti

Ova organizacija i ranije je insistirala da Srbija zločin u Srebrenici nazove genocidom, a svojevremeno su podržali i predlog rezolucije Velike Britanije u UN, kojom se Srbiji na teret stavljao genocid.

BNV je ovog puta reagovalo na oglas koji se pojavio na društvenim mrežama, a kojim se reklamiraju duksevi sa natpisom "Nož - Žica". Oni su "pozdravili osudu dela javnosti" zbog odevnih predmeta sa porukama mržnje. Međutim, iako je ministarstvo trgovine odmah zabranilo prodaju i oglašavanje spornih dukseva, sajt za prodaju je ugašen, a protiv vlasnika podneta prijava zbog širenja verske i rasne mržnje, BNV nije zadovoljno reakcijom države. Oni navode da su "nažalost svesni i činjenice da je reakcija nekih državnih organa usledila posle pritiska dela demokratske javnosti, te da je potrebno sistematsko i trajno rešenje za ovu pojavu". To rešenje BNV vidi u usvajanju sporne rezolucije. Pre pet godina BNV je osudilo potez Rusije koja je u SB UN stavila veto na britansku rezoluciju uz ocenu da je bila politički motivisana i da je osuđivala jedan narod. Tada su, zajedno sa LSV, sastavili i Skupštini Srbije podneli sopstveni predlog rezolucije o genocidu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati