VUČIĆ POSLAO PISMO VLADI SRBIJE: Milion evra da se prebaci Vladi Hrvatske kao pomoć zbog serije zemljotresa

Novosti online

30. 12. 2020. u 08:48

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poslao je pismo Vladi Srbije u kojem je zamolio da se milion evra iz slobodnih sredstava prebaci Vladi Hrvatske kao pomoć zbog serije zemljotresa koji su pogodili ovu zemlju.

ВУЧИЋ ПОСЛАО ПИСМО ВЛАДИ СРБИЈЕ: Милион евра да се пребаци Влади Хрватске као помоћ због серије земљотреса

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je juče rekao da je Srbija spremna da pomogne Hrvatskoj, i tehnički i finansijski, i da se nada da je zemljotres prošao uz minimalne žrtve.

-Spremni smo da pružimo svaku vrstu pomoći. Želim da se Hrvatska brzo oporavi, da brzo obnovi sve objekte - naglasio je on.

Vučić je rekao da ako bilo šta može Srbija da pomogne to će uraditi.

-Veoma mi je žao i spremni smo da pružimo svaku vrstu tehničke i finansijske pomoći - dodao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (37)

Mirko 81

30.12.2020. 09:03

Para usi lelek majke sto izgubi dete...katastrofa ogromna, ne ponovilo se nikada nikome vise, greota bi od Boga bilo ne pomoci Hrvatskoj koliko god da smo u mogucnosti !

Sasa

30.12.2020. 09:15

Tako treba Vucicu. Srbijanac sam u Hrvatskoj poslom i prozivljavam ovih dana potrese. Pokazimo im srpsko srce uvek kad je najteze. Na ovome ti svaka cast. Ovo nije polvarena politika koja i zavadja ljude. Na kraju u Glini i Petrnji ima dosta srpskog stanovnistva, pa i zlocestim ljudima da ne lupetaju nacionalisticki. Bitno je da su LJUDI unesreceni i da treba biti samo COVEK i nista vise.

Dragan R

30.12.2020. 17:46

Zbilja, velika tragedija zadesila je Hrvatsku. Nema sumnje da će, kao i mnogo puta do sad, Srbija priskočiti u pomoć susednoj državi kako bi joj pomogla u nimalo lakoj situaciji.

Slavica

30.12.2020. 19:40

Lep gest našeg predsednika, velika materijalna šteta je načinjena, izgubljeni životi koje ne može niko vratiti. Šaljemo im podršku i snagu da izdrže i da se bore. U ovim trenucima najvažnija je ljudska solidarnost.

Ivana

30.12.2020. 20:22

Aleksandar Vučić je jedini koji zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države, koji zaista čini da Srbija bude jaka i stabilna. Srbija se danas cela razvija i gradi.

JUGO

31.12.2020. 01:52

Srbi su uvek pomagali svima pa i sad ce sto je pametno od nase vlade i presednika i naseg narod solidarnost ko koliko moze da pomogne u takim teskim trenucima i u epidemije i zim itd,,Brawooo za Srbiju i Srbski narod..

Dragan

31.12.2020. 02:46

Znamo kolko je pomoć dobro došla a u Petrinji i Glini i danas živi 10-ak hiljada Srba kojima treba pomoć kao i njihovim komšijama Hrvatima.