SASTANAK POPOVIĆA I BOCAN-HARČENKA: Razvoj još čvršćih odnosa Srbije i Rusije prioritet dve zemlje

Novosti onlajn

17. 11. 2020. u 17:20

MINISTARSTVO za inovacije i tehnološki razvoj i šef Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom, Nenad Popović i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenkom, istakli su danas da dve zemlje ostaje posvećene jačanju političke i ekonomske saradnje.

САСТАНАК ПОПОВИЋА И БОЦАН-ХАРЧЕНКА: Развој још чвршћих односа Србије и Русије приоритет две земље

Foto: TANJUG/ KABINET MINISTARSTVA ZA INOVACIJE I TEHNOLOSKI RAZVOJ

Popović je na sastanku naveo da su odlični politički odnosi dve zemlje, kao i bliski lični odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, garant razvoja najbolje ekonomske i privredne saradnje Srbije i Rusije.

- Bescarinski sporazum sa Rusijom omogućava nam da gotovo sve što proizvedemo u Srbiji, može da bude izvezeno u Rusiju bez carina. Radiću na promociji tog sporazuma kod naših privrednika i trudiću se da im kao država još više pomognemo da budu prisutniji na velikom ruskom tržištu - rekao je Popović, navodi se u saopštenju.

Ministar je ocenio da je to posebno važno u trenutu kada se evropsko tržište, na koje je izvoz Srbije najviše orijentisan, suočava sa posledicama smanjene tražnje usled krize izazvane korona virusom.

Foto: TANJUG/ KABINET MINISTARSTVA ZA INOVACIJE I TEHNOLOSKI RAZVOJ

On je naglasio da će jedan od njegovih prioriteta biti realizacija važnih zajedničkih projekata koje su podržali predsednici dve države u oblasti infrastrukture, privrede, energetike i visokih tehnologija.

Uveren sam da će aktivan rad svih resora kroz Međuvladin komitet za saradnju sa Rusijom, doneti nove investicije, nova radna mesta i profit, ali i napredak i modernizaciju Srbije u nizu strateških oblasti značajnih za naš ukupan razvoj - rekao je Popović koji je šef međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom.

Zahvalio je Bocan-Harčenku na principijelnoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova.

Foto: TANJUG/ KABINET MINISTARSTVA ZA INOVACIJE I TEHNOLOSKI RAZVOJ

Ambasador Bocan-Harčenko čestitao je Popoviću imenovanje na funkciju kopredsednika Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom i izrazio uverenje da će to biti dodatni podsticaj razvoju buduće bilateralne saradnje Srbije i Rusije.

On je ukazao da Rusija ostaje posvećena jačanju političke i ekonomske saradnje sa Srbijom i naglasio je da će Rusija nastaviti da pruža podršku Srbiji u zaštiti njenih ključnh državnih i nacionalnih interesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)