ŠTRAJK GLAĐU ZBOG MARATONSKOG IZBORNOG PROCESA: Članovi GIK-a prenoćili u zgradi Gradske uprave u Šapcu

A.D.

07. 10. 2020. u 09:43

ČLANOVI šabačkog GIK-a koji su sinoć stupili u štrajk glađu, proveli su noć u prostorijama Gradske uprave.

ШТРАЈК ГЛАЂУ ЗБОГ МАРАТОНСКОГ ИЗБОРНОГ ПРОЦЕСА: Чланови ГИК-а преноћили у згради Градске управе у Шапцу

Foto: A.D.

Na ovakav vid protesta odlučili su se jer je došlo do novog odugovlačenja izbornog procesa tako što predstavnici „Zajedno za Srbiju“ nisu hteli da se izjasne po prigovorima pristiglim za biračka mesta Drenovac i Ševarice.


U ovom trenutku glađu štrajkuje 6 predstavnika GIK-a, koji zastupaju interese SNS-a u tom telu. Osim iscrpenosti zbog noći provedene u sali za sastanke, gde se održavaju sednice, oni ne osećaju nikakve posebne tegobe, a i radi se o relativno mladim ljudima.

Istovremeno dok se ovo dešava na drugom spratu, zamenici članova GIK-a, prinuđeni su da čuvaju izborni materijal u podrumu. Inače, oni su od juna sami sebi uveli ovu obavezu čuvanja, jer je materijal bio potpuno neobezbeđen.

Pred zgradom Gradske uprave u Gospodar Jevremovoj ulici u Šapcu sinoć je bilo burno kada su se okupili Šapčani da podrže predstavnike GIK-a. Incidenata nije bilo, ali su povremeno uzvikivali „Zeleni, lopove“ i „Vudo lopove“, što je namenjeno Nebojši Zelenoviću i predsedniku GIK-a Budimiru Pavloviću.

Kako će se situacija dalje odvijati i da li će i danas biti okupljanja, za sada niko ne može ni da pretpostavi. Ali, ukoliko ubrzo ne dođe do nekakvog razrešenja, članovi SNS-a najavili su da će organizovati skupove pred kućama najodgovornijih za ovo stanje – kod Dušana Petrovića u Pop Lukinoj ulici, kod Zelenovića i kod Pavlovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere