SAMO MUK U PRIŠTINI, NISMO ZABORAVILI IVANOVIĆA: Premijerka Brnabić o istrazi zbog ubistva lidera kosovskih Srba

Tanjug

29. 09. 2020. u 14:04

САМО МУК У ПРИШТИНИ, НИСМО ЗАБОРАВИЛИ ИВАНОВИЋА: Премијерка Брнабић о истрази због убиства лидера косовских Срба

Foto: Tanjug

PRIŠTINI ne odgovara da se sazna istina o ubistvu Olivera Ivanovića jer bi u suprotnom oni već otkrili i nalogodavce i ubice, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Na pitanje da li je danas, 1.000 dana od ubistva Ivanovića, poznato nešto o tome šta se zapravo desilo, Brnabićeva je odgovorila da će se do pravde doći kad-tad.

Premijerka Srbije je rekla da, nažalost, istraga mora da se vodi u Prištini i podsetila da je Beograd tražio da učestvuje u njoj, što nije dozvoljeno. Apelovala je i na Unmik i Euleks da se ubistvo Ivanovića istraži, da se dođe do istine i da se počinioci kazne.

- Nažalost, iz Prištine imate samo muk o toj temi. Mi tu temu nećemo zaboraviti i nastavićemo da tražimo istinu i da tražimo ko su ubice i zbog čega je ubijen Oliver Ivanović. I ako to traje 10 godina i ako traje 100 godina nećemo zaboraviti. Do pravde će se doći kad-tad - istakla je Brnabićeva, preneo je Tanjug.

Lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)