MINISTAR VULIN ZA KINESKU TELEVIZIJU "CCTV": Proslava pobede znači negovanje mira i upozorenje za budućnost

Novosti onlajn

07. 09. 2020. u 10:34

- BEZ velike Komunističke partije Narodne Republike Kine ne bi bilo moguće ostvariti tako veličanstvenu pobedu.

МИНИСТАР ВУЛИН ЗА КИНЕСКУ ТЕЛЕВИЗИЈУ CCTV: Прослава победе значи неговање мира и упозорење за будућност

Novosti

- Narod neko mora da pokrene, organizuje, nadahne, da da primer svojim ponašanjem, borbom i patriotizmom - rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin u ekskluzivnom intervjuu za centralni informativni kanal kineske televizije CCTV povodom proslave 75. godišnjice pobede Narodne Republike Kine u ratu protiv Japana i svetskom antifašističkom ratu.

- Ne možemo da zaboravimo da je Kina Drugi svetski rat počela pre svih ostalih, a da ga je završila nakon svih ostalih. Da nije bilo toga, ti vojnici bi možda bili na sovjetskom frontu ili nekom drugom frontu. Velika je žrtva koju je kineski narod podneo i velika je zasluga Komunističke partije Kine što je narod okupila, povela i nije stala do samog kraja – rekao je ministar Vulin i naglasio da taj dan nije samo Dan pobede za kineski narod, već i Dan pobede za narod celog sveta.

U ratu koji je odredio budućnost sveta, kineska nacija i kineski narod dali su velike žrtve, rekao je ministar Vulin i poručio da “proslava pobede znači negovanje mira i upozorenje za budućnost, a promovisanje velikog antifašističkog duha najbolja je uteha precima koji su dali život za slobodu”.

- Jako je važno negovati kulturu sećanja. Naši preci su nas stavili na bolju stranu sveta. Izborili su za nas mesto na boljoj strani sveta. Kina i Srbija su zemlje koje su veoma geografski udaljene, ali brane iste vrednosti – izjavio je za kinesku televiziju CCTV ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)