PREDSEDNIK SRBIJE O PUTU U VAŠINGTON: Moj politički nos mi govori da nam spremaju iznenađenje

Novosti online

29. 08. 2020. u 09:19

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u jutarnjem programu "Novo jutro" gde je govorio o predstojećem putu u Vašingtonu, o ekonomskom uspehu Srbije i budućoj Vladi.

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ О ПУТУ У ВАШИНГТОН: Мој политички нос ми говори да нам спремају изненађење

Foto: Instagram

Šta zavisi od nas i kako odlazimo u Ameriku, predsednik kaže da je to najkomplikovanije pitanje.

- Naslućujem da ćemo dibiti zvaničnu agendu, u kojoj postoji jedna problematična tačka, ali nisam siguran da će samo na tome da se zaustavi. Moj politički nos dobro je osećao različite zamke i iznenađenja, pa ne sumnjam da će i ovoga puta biti tako, rekao je Vučić o predstojećim pregovorima u Vašingtonu.

-Očekujem iznenađenje i izviniću se amerikoj delegaciji ako ga ne bude.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gost je emisije #NovoJutro na televiziji @pink.rs.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Aug 29, 2020 at 12:19am PDT

-Sa prevelikim žarom govore o tome kako ništa nije tema i da Srbiji ništa dati neće. Eto ponudiće kredite, ali to nam ne treba, mi imamo sve što nam treba. Kako stvari stoje vidim da će da nas čeka mnogo problema gde će svi da završe svoje poslove na uštrb Srbije. Pod bilo kojim ucenama da se nalazimo, čuvaćemo interese Srbije, to obećavam, rekao je predesdnik Srbije.

Podsetimo, sastanak Beograda i Prištine u Vašingtonu pomeren je za 4. septembar.

Predsednik je ranije rekao da su u toku pripreme za sastanak sa predstavnicima Prištine u Vašingtonu. Poručio je da će Beograd biti spreman za sve opcije i da će se odluke donositi na mudar način.

Naveo je i da ne preteruje kada kaže da je Beograd deset puta spremniji nego Priština, i da to mogu da potvrde međunarodni predstavnici.

Šta predsednik misli o mogućem susretu sa Trampom pročitajte KLIKOM OVDE.

SRPSKI NAROD I KOSOVO I METOHIJA

Predsednik se osvrnuo i na odnos srpskog naroda prema pitanju Kosova i Metohije, tačnije racionalnosti u pristupu.

- Što se tiče pozicije Srbije, mi ćemo čuvati naše nacionalne i državne interese. Postoji jedna stvar kod nas Srba, a to je da mi nikada nismo analizirali stvarno kakva je situacija s kojom se suočavamo - šta je to što svet misli, šta je to što mi realno možemo da dobijemo u budućnosti - napomenuo je:

- Mi nemamo tu vrstu racionalnog pristupa ni odgovornosti.

- Šta god mi govorili za NATO, oni su bili pobednici, mi smo potpisali delimičnu kapitulaciju. Zatim imate 2004. pogrom - naveo je kroz šta je Srbija prošla.

Predsednik je saopštio dobru vest za najstarije sugrađane - uskoro povećanje penzija - opširnije pročitajte KLIKOM OVDE.

KRITIČARI IZ OPOZICIJE

Predsednik se osvrnuo i na opaske opozicije da je priteran uza zid.

- Pre 10 i 12 godina su omogućili Kosovu da maše presudom Međunarodnog suda pravde i da Tači izgovara ime baš tog gospodina (Vuk Jeremić, prim. nov). Tačno je, trudimo se i pokušavamo da ispravimo sve što su uništili. Mi znamo šta je naša platforma i koja su naša ograničenja, ali i kakva je realna situacija na KiM. Ako činimo sve suprotno od tog gospodina bićemo uspešniji - kaže Vučić i dodaje:

- Nisam ja priteran uza zid nego Srbija. I oni u svojim medijima čekaju da me optuže da sam kriv ili da sam izdajnik. To pravljenje 

IMAM STRAH, ALI SE BORIM

Upitan ima li tremu pred odlazak u SAD, Vučić kaže:

- Nemam tremu, imam strah, ali ću se boriti. Ne verujem da je ijedan moj prethodnik imao razgovora sa toliko važnih svetskih političara. Za mene ne postoje lake stvari i uvek ću se boriti.

Istakao je jedini cilj za koji se bori u ovom trenutku.

- Nikad me nije interesovao sjaj već da sačuvamo državu na Kosovu i Metohiji. Pitajte ljude koji tamo žive i pogledajte koliko tamo dobijamo glasova. Ne želim da kao prethodnici gledam kako da napunim džepove i uništim farbike.

SRBI OPET DEŽURNI KRIVCI U KOMŠILUKU

- Nije prošao mesec bez napada na naše mladiće u regionu i Vukovaru. Drago mi je što se počinioci odma uhapse. Već nailazi na osudu svih iz našeg društva.Sarajevski mediji su se uplašili kada sam rekao da su nas prisluškivali, mislim na razgovore sa Dodikom, pa je krenula hajka u medijima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (48)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024