SRBIJU NEĆETE USPETI DA UVLAČITE U PROSLAVU OLUJE: Jaka poruka predsednika Srbije

Novosti online

07. 08. 2020. u 11:45

СРБИЈУ НЕЋЕТЕ УСПЕТИ ДА УВЛАЧИТЕ У ПРОСЛАВУ ОЛУЈЕ: Јака порука председника Србије

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić komentarišući "Oluju" ističe da je Srbija imala komemorativni skup tuge i žalosti, dok je u Kninu bila proslava Dana pobede, na kojoj su prisustvovali i neki Srbi.

- Oni su tu odluku doneli sami i pre nego što su nas obavestili suštinski, ali njihova odluka neće promeniti odnos Srbije i Srpske. Pokažite mi ijedan Hrvatski medij koji je rekao neku pristojnu reč o onome što se dešavalo u Rači - rekao je Vučić

Ističe da je na njihovm udarnim portalima mnogo tekstova koji pišu protiv njega, i dodaje da je to organizovano.

- Postoje mediji koji su svu hajku okrenuli protiv Srba i Srbije. Neverovatno je da su toliko opsednuti Srbijom", rekao je VUčić dodajući da i u Srbiji postoje mediji koji misle da će biti više "in" ukoliko se dodvore zagrebačkoj čaršiji. Kako kaže, nije niti će pružiti podršku za taj čin.

- Srbiju nećete uspeti da uvlačite u proslavu "Oluje". To što želite da kažemo da "Oluja"nije zločin, ja nikada neću reći. Možete mi glavu skinuti to neću reći. Za mene je to najveće etničko čišćenje na tlu Evrope - rekao je Vučić.

Vučić je pozvao sve u Beogradu da se ne ponašaju kao oni, dodaje da nikoga ne treba medijski da linčujemo, ali ističe da ne treba ni da slavimo takvo etničko čišćenje.

Ističe da je razgovarao sa ocem dece koja su preminula na Petrovačkoj cesti, kao i da će gledati da se toj porodici pomogne koliko bude potrebno.

- Želim da ostane nezaborav na dečaka i devojčicu koji su krivi samo zato što su Srbi i što su bili u izbegličkoj koloni - rekao je Vučić i dodao da mu ne pada na kraj pameti da takvo nešto slavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (43)

Daliborka

07.08.2020. 12:57

Srbiju nećete uspeti da uvlačite u proslavu "Oluje". To što želite da kažemo da "Oluja"nije zločin, to nikada nećete čuti od srpskog naroda. Srbija nikada neće slaviti "Oluju" jer je to za nas jedan od najtužnijih događaja u istoriji.

maniks

07.08.2020. 13:07

Sa hrvatima nema pomirenja dok im se sve ne vrati , moraju da plate za sva zlodela koja su cinili unazad vise od 100 godina, kad tad pa makar cekali jos dugo vremena ali cemo vratiti , jos nije gotovo. To treba da znaju i hrvati a i ovi izdajnici iz Srbije. Mozete da dajete minuse na komentar koliko hocete ali ima nas mnogo,mnogo vise nego sto neko moze da zamisli da bi im i sada poceli sa vracanjem.

Orao

07.08.2020. 13:20

Kakvo nevidjeno licemerstvo.Hrvatska potpuno etnicki ociscena od Srba i slavi progone klanja i ubijanja.Federacija BiH u njeni gradovi Sarajevo,Mostar i drugi potpuno etnicki ocisceni od Srba ,ali i dalje uporno govore o zajednickoj drzavi ,ravnopranosti i zajednickom suzivotu.

Mikiboy

07.08.2020. 13:32

Hrvatska se ponasa isto kao i neki okoreli ubica koji je obukao Boss odelo.U njihovom slucaju bi Boss trebala da bude EU na celu sa njihovim ratnim drugom Nemackom.

Lola

07.08.2020. 18:48

Stvarno ne znam šta ti Hrvati više imaju sa nama,zašto su toliko ogorčeni,jer zbog toga što smo mi i pored svih njihovih ugnjetavanja i progona opet stali na svoje noge,jer stvarno ne znam drugi razlog za njihovo ponašanje.

Ivana

07.08.2020. 21:36

Oluja je etničko čišćenje nad Srbima, i svi znamo da je narod proteran i poubijan. Srbija danas ima predsednika kojem je stalo do interesa naroda i države.