SRBIJU NEĆETE USPETI DA UVLAČITE U PROSLAVU OLUJE: Jaka poruka predsednika Srbije

Novosti online

07. 08. 2020. u 11:45

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić komentarišući "Oluju" ističe da je Srbija imala komemorativni skup tuge i žalosti, dok je u Kninu bila proslava Dana pobede, na kojoj su prisustvovali i neki Srbi.

СРБИЈУ НЕЋЕТЕ УСПЕТИ ДА УВЛАЧИТЕ У ПРОСЛАВУ ОЛУЈЕ: Јака порука председника Србије

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Oni su tu odluku doneli sami i pre nego što su nas obavestili suštinski, ali njihova odluka neće promeniti odnos Srbije i Srpske. Pokažite mi ijedan Hrvatski medij koji je rekao neku pristojnu reč o onome što se dešavalo u Rači - rekao je Vučić

Ističe da je na njihovm udarnim portalima mnogo tekstova koji pišu protiv njega, i dodaje da je to organizovano.

- Postoje mediji koji su svu hajku okrenuli protiv Srba i Srbije. Neverovatno je da su toliko opsednuti Srbijom", rekao je VUčić dodajući da i u Srbiji postoje mediji koji misle da će biti više "in" ukoliko se dodvore zagrebačkoj čaršiji. Kako kaže, nije niti će pružiti podršku za taj čin.

- Srbiju nećete uspeti da uvlačite u proslavu "Oluje". To što želite da kažemo da "Oluja"nije zločin, ja nikada neću reći. Možete mi glavu skinuti to neću reći. Za mene je to najveće etničko čišćenje na tlu Evrope - rekao je Vučić.

Vučić je pozvao sve u Beogradu da se ne ponašaju kao oni, dodaje da nikoga ne treba medijski da linčujemo, ali ističe da ne treba ni da slavimo takvo etničko čišćenje.

Ističe da je razgovarao sa ocem dece koja su preminula na Petrovačkoj cesti, kao i da će gledati da se toj porodici pomogne koliko bude potrebno.

- Želim da ostane nezaborav na dečaka i devojčicu koji su krivi samo zato što su Srbi i što su bili u izbegličkoj koloni - rekao je Vučić i dodao da mu ne pada na kraj pameti da takvo nešto slavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (43)

KLIMATSKE PROMENE I OTAPANJE LEDNIKA: Kako spasti skijališta od nestanka