DANAS ĆE ZA SRBIJU BITI TEŽAK DAN: Đurić poručio - Pokazaćemo da smo država koja hoće i ima snage da brani sebe

Novosti online

23. 05. 2024. u 15:13

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Marko Đurić poručio je na društvenoj mreži Iks da će danas za Srbiju biti težak i tužan dan, ali istovremeno i veliki dan ponosa uzevši u obzir sve što se sprema u Generalnoj skupštini UN povodom rezolucije o Srebrenici.

ДАНАС ЋЕ ЗА СРБИЈУ БИТИ ТЕЖАК ДАН: Ђурић поручио - Показаћемо да смо држава која хоће и има снаге да брани себе

Foto: Profimedia

- Danas će za Srbiju biti težak i tužan dan zato što će rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN sakupiti prostu većinu glasova onih zemalja koje glasaju.

Iako većina čovečanstva, pa ni većina država sveta za rezoluciju verovatno neće glasati.

Istovremeno, danas će za Srbiju biti i veliki dan ponosa, zato što ćemo danas pokazati da jesmo država, država koja hoće i ima snage da brani sebe, država koja hoće da se pita o sopstvenim interesima i da nezavisno i slobodno donosi svoje odluke - naveo je Đurić na društvenoj mreži Iks.

Podsetimo, sednica koja će prethoditi glasanju počinje tačno u 16 časova po našem vremenu, odnosno u 10 sati po lokalnom vremenu.

- Ovo je zastava časti, zastava hrabrih, zastava slobode! Upravo sam je poneo sa sobom u zgradu UN. Braniću je i čuvati. I ponosiću se njom. Mi nismo genocidan narod! Živela Srbija! - napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije tokom dana na svom Instagram profilu, podelivši fotografiju srpske trobojke.

- Odgovoriću im snažno i onoliko hrabro koliko hrabrosti ima. Sve što imam hrabrosti, znanja i snage odgovoriću im. I odgovoriću im istinito. Odgovoriću im, borićemo se. Naš narod nije genocidan narod - jedna je od poruka predsednika Vučića.

BONUS VIDEO: NEĆEMO ĆUTATI! Vučićeva poruka iz Njujorka 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!