AMBASADOR RUSIJE: Zapad gura rezoluciju o Srebrenici na sve načine

Tanjug

15. 05. 2024. u 18:57

AMBASADOR Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je večeras da zapad na sve načine pokušava da progura rezoluciju o Srebrenici.

АМБАСАДОР РУСИЈЕ: Запад гура резолуцију о Сребреници на све начине

Foto D. Milovanović

Bocan Harčenko je u Ruskom domu, gde je predsednik Aleksandar Vučić održao govor o reviziji istorijskih činjenica, naveo da se ta rezolucija o Srebrenici uklapa u “iskrivljavanje” istorije kako bi, prema njegovim rečima, ceo svet živeo, ne na osnovu međunarodnog prava, nego na osnovu arbitrarnih pravila koja je napisala “zapadna manjina”.

Ambasador Rusije u Beogradu je zahvalio Vučiću što je odlučio da govori o najvažnijoj temi u sadašnjem svetu, a to je nedopustivost revizije istorije. On je ocenio da postoje “histerični” pokušaji revizije koji su prekoračili sve granice razumnog, i dodao, citirajući ruskog predsednika Vladimira Putina, da se dešavaju iživljavanja nad istorijom i veličanje nacista.

- Radi se o delimično globalnoj politici, a što se tiče Rusije, to je deo hibridnog rata protiv naše zemlje, da se Rusiji nanese strateški poraz kako bi se narodu oduzelo dostojanstvo i kako bi se bacio na kolena. To je udar na očuvanje suvereniteta - rekao je Bocan Harčenko.

Što se tiče Srbije mnogo će ubedljvije govoriti poštovani predsednik Srbije, rekao je ambasador Rusije, te ocenio da postoje pokušaji da se iskrivi istorija, ne samo kada je reč o Prvom i Drugom svetskom ratu i ulozi Srbije i Rusije, već da se to čini i danas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)