TERMIN GENOCID JE STVOREN NA OSNOVU ZLOČINA NDH: Vučić - Suočavamo se sa pokušajima negiranja genocida nad našim narodom

Novosti online

15. 05. 2024. u 18:34

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić, govorio je na temu "Revizija istorijskih činjenica i otpor slobodarskih naroda" u Ruskom domu.

ТЕРМИН ГЕНОЦИД ЈЕ СТВОРЕН НА ОСНОВУ ЗЛОЧИНА НДХ:  Вучић - Суочавамо се са покушајима негирања геноцида над нашим народом

Foto Novosti

- Srbija i celokupan srpski narod iznova se suočavaju sa bezbrojnim pokušajima negiranja genocida u 2. svetskom ratu. Ti pokušaji su neskriveni, potpuno antičinjenični i anticivilizacijski. U tome prednjači čitav niz hrvatskih istoričara i pseudoistoričara, ali i ne samo oni. Uporno se istrajava na tvrdnji kako "zločini počinjeni nad Srbima na celokupnoj terotiriji NDH ne sadrže biće krivičnog dela genocida". Ovo je u toj meri u suprotnosti sa istorijskim činjenicama da ukazuje na spremnost određenih krugova da iznova izazovu istovetna ili slična stradanja - rekao je predsednik. 

- Dovoljno je ukazati na to da je tvorac termina genocid pravnik jevrejskog porekla Rafael Lemkin pre tačno 80 godina definisao pojam genocida upravo na primeru holokausta i genocidu počinjenog nad Srbima u NDH, koji su u vreme objavljivanja njegove knjige i dalje bili u toku - dodao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANTISRPSKO ORGIJANJE NA EURO 2024: Meč Hrvatska - Albanija odigran u senci neviđenih skandala! (FOTO/VIDEO)