VUČIĆEVA POLITIKA OTVARA VRATA U SVETU: Odgovorno rukovodstvo predsednika zadobilo pažnju i poštovanje svetskih lidera

Милица Шкорић
Milica Škorić

12. 04. 2024. u 09:42

OGROMNO poštovanje koje predsednik Srbije Aleksandar Vučić uživa među svetskim političarima imali smo priliku da vidimo prilikom njegove posete Francuskoj kada je priređen niz počasti za našu državu, ali i kroz posetu brojnih svetski lidera koji uskoro dolaze u Beograd.

ВУЧИЋЕВА ПОЛИТИКА ОТВАРА ВРАТА У СВЕТУ: Одговорно руководство председника задобило пажњу и поштовање светских лидера

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

- Ako pogledate rezultate posete, svaki Srbin bi bio ponosan, pogotovo kada vidite kakve počasti je Srbija imala u Francuskoj. Makron je pokazao poštovanje prema našoj zemlji i predsedniku Vučiću. Potpisivanjem sporazuma o kupovini "rafala" ne samo da se približavaju dve zemlje, već time postaju i starteški partneri - izjavio je ministar finansija Siniša Mali i dodao da Srbija odavno nije imala tako dobru ekonomiju, ali ni tako dobrog predsednika, a pokazatelj toga je upravo poštovanje koje predsednik Vučić uživa na svetskoj sceni.

Kako ističe Siniša Mali, naša zemlja je, zahvaljujući odgovornom rukovodstvu, uspela da se suoči sa svim globalnim problemima.

- Mi ne živimo u svetu koji je stabilan i miran, stalno se nešto dešava. Sa svim globalnim problemima, naša zemlja se nikad bolje nije nosila - rekao je ministar finansija.

On podseća da je ekonomija Srbije uznapredovala po svim segmentima, što je pokazatelj da je naša zemlja poželjno mesto za nove investicije i ulaganja.

- Potpuna je promena atmosfere kada je Srbija u pitanju. Naša zemlja se pokazala kao kredibilna i svi žele da ulože u nju. Svaki indikator naše makroekonomije je pozitivan - izjavio je Mali, a zatim se osvrnuo na probleme sa kojima se susreću sve vodeće svetske ekonomije:

- U vreme najvećih izazova pitanje je gde naći nove izvore rasta. Srbija je to uspela. Naš BDP raste, stopa nezaposlenosti je rekordno niska. Imamo nikad veće devizne rezerve i rezerve zlata, stabilan nam je kurs. Makron je pitao kako nam stoje javne finansije, a kada je predsednik odgovorio, svi su rekli "svaka čast, voleli bismo da je situacija takva i kod nas". To nam omogućava da se investira još više. Svako obećanje je predsednik Vučić ispunio, počev od penzija, minimalnih zarada, povećanja plata.. Zamislite kako je Srbija jaka zemlja. To su snovi koje sanjamo, uz sve izazove, svako obećanje koje smo dali smo ispunili. Bolje se nosimo sa svim krizama nego drugi. Kada dobijemo investicioni rejting to će biti ogromna promena u odnosu na 2012. godinu kada smo bili na ivici bankrota - rekao je on.

Podseća da se politika predsednika Vučića pre svega odnosi na očuvanje vitalnih nacionalnih interesa i dodaje da jedino kroz jaku Srbiju možemo stvoriti za budućnost naše dece.

Ministar Mali ističe da je ovakvo rukovođenje državom od strane predsednika Srbije prepoznato svuda u svetu, a u prilog tome svedoči i odnos Aleksandra Vučića sa brojnim svetskim liderima. Upravo u vezi sa tim, očekuje se i poseta predsednika Kine Si Đinpinga, koji će u Evropi posetiti tri države, a jedna od njih biće i Srbija.

- Velika čast je da takav lider, koji dolazi u tri države Evrope, dolazi u Srbiju. To pokazuje koliko je predsednikova politika dobra i ona je ta koja otvara vrata u svetu i lideri ostalih zemalja to vide. Potpisaćemo brojne sporazume. Si Đinping je održao obećanje i za železaru, RTB Bor, spasio je radna mesta ljudima, Linglong i ostale kompanije koje su došle - rekao je on i dodao:

- Sastanak sa Makronom trajao je tri sata. Kineski lider biće nikad lepše dočekan u svom životu. Svako obećanje koje su dali Srbiji su ispunili. Sama njegova poseta govori o svemu tome i koliko se poštuje politika predsednika Srbije.

BONUS VIDEO: Makron dočekao Vučića ispred Jelisejske palate

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice