MALI O POSETI SI ĐINPINGA: Velika je čast da svetski lider koji dolazi u samo tri države Evrope, poseti Srbiju

Милица Шкорић
Milica Škorić

12. 04. 2024. u 09:06

SINIŠA Mali govorio je jutros na TV Hepi o poseti kineskog predsednika Si Đinpinga.

МАЛИ О ПОСЕТИ СИ ЂИНПИНГА: Велика је част да светски лидер који долази у само три државе Европе, посети Србију

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Podsetio je na potpisivanje sporazuma sa Kinom kako bi se za naše proizvođače otvorilo i to tržište.

- Velika čast je da takav lider, koji dolazi u tri države Evrope, dolazi u Srbiju. To pokazuje koliko je predsednikova politika dobra i ona je ta koja otvara vrata u svetu i lideri ostalih zemalja to vide. Potpisaćemo brojne sporazume. Si Đinping je održao obećanje i za železaru, RTB Bor, spasio je radna mesta ljudima, Linglong i ostale kompanije koje su došle. A šta je hajka na to? Zato što ljudi imaju plate, imaju šta da jedu. Đilasa zanima samo njegov džep - rekao je on.

- Ako jednom izgubite poverenje, to se više nikad ne vraća. Taj sastanak sa Makronom je trajao tri sata. Kineski lider biće nikad lepše dočekan u svom životu. Svako obećanje koje su dali Srbiji su ispunili. Sama njegova poseta govori o svemu tome i koliko se poštuje politika predsednika Srbije.

- U narednih par meseci nas čekaju razgovori, ali Makron je obećao da će doći na potpisivanje sporazuma o "rafalima". To su ugovori koji ne samo da približavaju dve zemlje, postajete starteški partneri - kaže ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!