VUČIĆ: Ideja ujedinjenja svuda prolazi, a kad Srbi izraze takvu želju onda je to jeres

Милица Шкорић
Milica Škorić

06. 04. 2024. u 22:36

GOSTUJUĆI na Informer TV na pitanje o ujedinjenju, predsednik Vučić je rekao da je to ono što imate u glavi.

ВУЧИЋ: Идеја уједињења свуда пролази, а кад Срби изразе такву жељу онда је то јерес

Foto: Printskrin Informer TV

- Njima je u Kenigsbergu nastala država, pa su je izgubili. Danas se Kenigsberg zove Kalinjingrad. Gubili su i Alzas, i Strazbur. Ali su uvek čuvali jedinstvo kroz jezik i snagu. Najveći nemački junaci su Šiler, Gete i braća Grim. To je jedna vrsta ujedinjenja, koja nema veze sa granicama. Druga vrsta je teritorijalna, i ujedinjenje populacije. Anahrono je govoriti o tome, ali su svima to dozvolili osim Srbima. Čak i Rumuni, evo nedavno je premijer rekao da su spremni da pričaju o ujedinjenju sa Moldavijom - kaže predsednik.

To je nešto što svuda prolazi, ali kada Srbi izraze takvu želju - onda je to jeres.

- Što se tiče državnih organa i reakcije na Gruhonjića, uvek plašljivi kada je reč o onome što se naziva politički proces i medijski pritisak. A imate tužioce koji idu kod ambasadora, slikaju se, i drže tirade i govore šta sme da se rade. Pričaju kako Vučić kontroliše sve, a onda izađe Đilas i kaže da ima 130 presuda, sve u njegovu korist. Pa jesu li to moje sudije, ili tvoje - zapitao je Vučić.

On kaže da ovde postoji presuda da sve bude inverzno, i da je tako ispalo i u slučaju Gnjilanskoj grupi.

- Mi smo više tribina održali o Milanu Tepiću nego što je ljudi imalo hrabrost da kaže da je on junak. On je sebe digao u vazduh da ne bi dao oružje onima koji su se digli protiv svoje zemlje. Zakleo se čovek da će braniti otadžbinu, on je junak. Ali kod nas svi najbolji postaju najgori. To rade tzv. "woke" mediji na brutalan način. Ja im kažem - ne morate da se izvinjavate za Jovanjicu, ali hoćete li se izviniti mojoj majci. Naravno da nećete, nećete nikada. Vi ne osećate Srbiju, ne osećate Srpsku, naš narodu Crnoj Gori, na KiM - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (32)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)