VUČIĆ NAJAVIO DOLAZAK KINESKOG PREDSEDNIKA: Si Đinping će ove godine posetiti Srbiju (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

26. 02. 2024. u 12:38

ZA DOBRE želje nikad nije kasno, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Vile Mir u kojoj je upriličen zvanični prijem povodom lunarne, odnosno kineske Nove godine, čija je proslava gotovo na izmaku.

ВУЧИЋ НАЈАВИО ДОЛАЗАК КИНЕСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Си Ђинпинг ће ове године посетити Србију (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Vučić se obratio okupljenima rekavši da upućuje najlepše čestitke za napredak Kine.

- Zmaj simbolizuje blagost i plemenitost, a drvo rast i evoluciju. Uvereni smo da će vaša zemlja u godini drvenog Zmaja sa istom snagom i mudrošću i inovativnošću nastaviti putem napretka... Snažno verujem u budućnost naših odnosa koji su na istorijskom vrhuncu. Za dalje jačanje saradnje naše dve zemlje je od izuzetnog značaja i potpisani sporazum o slobodnoj trgovini sa NR Kinom na koji smo mi u Srbiji izuzetno ponosni - rekao je Vučić i zahvalio se Kini na podržavanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.

- Republika Srbija uvek će doslovno poštovati princip jedne i jedinstvene Kine i uvek možete da računate na podršku naše zemlje - rekao je Vučić. 

Istakao je i da su tri kineske kompanije tri najveća izvoznika iz Republike Srbije. 

- Što znači da vi u ogromnoj meri doprinosite razvoju i napretku naše zemlje i beskrajno vam hvala na tome. 

Vučić je rekao da pred svima želi javno da kaže da je dobio potvrdu da će kineski predsednik Si Đinping posetiti našu zemlju.

- Ne mogu još o datumu da govorim. On je naš iskreni prijatelj i veliki lider ne samo NR Kine, nego i jedan od najznačajnijih svetskih lidera, kojeg želimo da dočekamo u najboljoj atmosferi na najlepši mogući način. Daćemo sve od sebe da naši kineski prijatelji budu zadovoljni i da možemo da se pohvalimo srpskom dobrodošlicom i gostoprimstvom. Hvala vam za sve, i za to što ste u teškim trenucima bili uvek uz našu Srbiju. Možete da računate - mi smo mala zemlja, ali taj glas za poštovanje pravila i međunarodnog javnog prava, ali i glas za prijateljstvo u teškim trenucima, uvek ćete imati od naše Srbije. Još jednom dobro došli i srećna vam Nova godina - kazao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (100)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon