DESETOSATNA TORTURA I ISPITIVANJE: Pušteni privedeni lekari i osoblje Doma zdravlja u Prištini

D. Z.

01. 02. 2024. u 10:41

PRIVEDENE lekare i medicinsko osoblje prištinskog Doma zdravlja, odnosno ambulante, njih devetoro koji su radili u prostorijama "Centra za mir i toleranciju" u centru Prištine u okviru zgrade u kojoj se nalazi glavna policijska stanica, pripadnici tzv. kosovske policije pustili su tek oko jedan sat posle ponoći. Prema saznanjima "Novosti", najduže su zadržali direktorku dr Natašu Premtić i doktorku Emiliju Ilić.

ДЕСЕТОСАТНА ТОРТУРА И ИСПИТИВАЊЕ: Пуштени приведени лекари и особље Дома здравља у Приштини

foto d.z.

- Ja sam sve vreme čekala ispred prostorija u strahu šta će biti sa njima, jer mi je Emilija bratanica - kaže nam rođaka pomenute doktorke.

Inače, pripadnici tzv. kosovske policije upali su juče po podne oko 15.00 časova u prostorije ambulante u Prištini koja funkcioniše pri Domu zdravlja sa sedištem u Gračanici, a koja opslužuje preostale prištinske Srbe.

Ambulanta u Prištini jedino je mesto okupljanja par desetina preostalih Srba u gradu kojih je do 1999. godine bilo više od 40.000. Osim dobijanja medicinskih usluga, u tom prostoru su se družili i okupljali i to je bilo jedino mesto u gradu gde se mogu zateći preostali Srbi kojima su sve ostale institucije i ustanove u gradu nedostupne.

Osim toga, zaposleni u ambulanti su odlazili da obilaze uglavnom preostale starije sugrađane u gradu koji nisu u mogućnosti da dođu do same ambulante. Upad pripadnika tzv. kosovske policije ne samo da je uznemirio zaposlene i malobrojne Srbe u gradu, već i rodbinu lekara i medicinskog osoblja koji su iščekivali njihovo puštanje sa saslušanja, a koje se odvijalo u istoj zgradi jer je pored samih prostorija ambulante ulaz u glavnu policijsku stanicu u Prištini.

Osim višesatnog ispitivanja pripadnici tzv. kosovske policije oduzeli su zaposlenima i vozilo Hitne pomoći, jedino kojim je ova ambulanta raspolagala, a kojim su opsluživali slabo pokretne i nepokretne pacijente, čime su uskratili medicinsku pomoć starijim Srbima koji su ostali u svojim prištinskim stanovima.

Iako se ovim povodom tzv. kosovska policija nije oglasila, navodno su "akciju“ sproveli jer ambulanta radi u okviru zdravstvenog sistema Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)