POD naslovom "Crkva Svetog Premte u Prizrenu, univerzalna kulturna baština Kosova", u kulturnom dodatku prištinskog lista "Koha ditore", autor Agon Reja, doktorant na Univerzitetu u Zagrebu,na najradosniji hrišćanski praznik Božić još jednom falsifikuje istoriju predstavljajući crkvu Bogorodice Ljeviške kao hram podignut u čast "boginje Premte", tačnije svete Petke, nazivajući Srbe okupatorima koji su došli u Prizren sa "osvajačima Nemanjićima".

Komentari (3)

Prosigoj

07.01.2024. 21:35

A Staro Nagoričane u Makedoniji niko više ne spominje. Nekad je to bila Stara Srbija a sad Makedonija koja nikad nije postojala kao država.

Miki

07.01.2024. 22:59

Ovo što ovaj albanski doktorant iz Zagreba ,piše i govori da Srpske svetinje na KiM nisu Srpske već Albanske, ništa nije čudno ali je čudno što Srpska inteligencija i predstavnici vlasti ćute koji moraju da se probude i jasno i glasno Albancima i svetu kažu da je prvi Albanac na balkansko poluostrvo došao u 11 veku kao i da su kao migranti došli sa prostora današnjeg Azerbejdžana a ne da se pravimo ludi i ćutimo iz neznam kojeg razloga.To je ono hrani kuče da te ujede i ono primiš ga u kuću kao najmilijeg a on te izbaci iz tvoje kuće i uz to ti prisvoji kuću.