uživoĐILASOVCI VREĐAJU ANU BRNABIĆ I NJENO DETE: Sramne scene nasilja u Beogradu (VIDEO)

Novosti online

24. 12. 2023. u 20:48

DEMONSTRANTI koje je okupio Dragan Đilas pokušavaju da na silu upadnu u Skupštinu grada Beograda.

ЂИЛАСОВЦИ ВРЕЂАЈУ АНУ БРНАБИЋ И ЊЕНО ДЕТЕ: Срамне сцене насиља у Београду (ВИДЕО)

Foto D. Milovanović

Demonstranti vređaju i premijerku Anu Brnabić skandirajući:,,Čije dete nosiš Brnaba?"

Nestorović upozorava: Mislim da će sutra nasilje eskalirati

Branimir Nestorović, koji je na čelu liste "Mi - glas iz naroda", prokomentarisao je za "Novosti" demonstracije Đilasovih pristalica koje žele da nasilno upadnu u skupštinu grada Beograda.

- Šta može da se kaže ovo? Šta sam rekao juče - Majdan. Eto to pokušavaju. Videli ste da ove studentske organizacije imaju zastavu sa pesnicom, a šta je to - Soroševa antifa. Mislim da je ovo generalna proba večeras i da će sutra eskalirati. Ironično je da se lista koja se zove "Srbija protiv nasilja" služi nasilni metodama. Videli ste i sami da razbijaju vrata na skupštini. Ovo izgleda kao scenario iz 2000. godine. Sutra ćemo se i mi sastati i razgovarati na ovu temu, ali što se ovog izolovanog slučaja tiče, mislim da će eskalirati, jer ako sada ne odustanu onda gube njihov smisao i mogu da idu u političku penziju - kaže Nestorović za "Novosti". 

Nasilnici su oštetili i vrata na zgradi Skupštini grada.

Obezbeđenje zgrade pokušava da urazumi rulju i Đilasove predstanike. Među njima su Vladimir Obradović, Miloš Parandilović, Srđan Milivojević, Miroslav Aleksić, Biljana Stojković, Radomir Lazović...

Vučić: Nikakva revolucija nije u toku

Predsednik Vučić kaže da su scene dramatične ispred Skupštine, ali je pozvao građane da ne brinu.

- Nikakva revolucija nije u toku, ništa im neće poći za rukom. A mi ćemo blagom i mirnom reakcijom da se trudimo da ne povredimo nekoga - kazao je predsednik.

On kaže da se na prostestima skupilo oko 2.490 ljudi.

- U ovom trenutku, zajedno sa onima koji hoće u Skupštinu Grada, ukupno je oko 1.900 ljudi. Neki su večeras pokazali svoje lice, i da im je nasilje jedini način za borbu. Danima smo govorili da se za to spremaju, zato što znaju da ne mogu da dobiju narodno poverenje - istakao je predsednik.

Foto Prinskrin Tanjug

Dodaje da su upozoravani i inostrani posmatrači, koji su se pravili naivni.

- Hvala onim stranim službama koje su stavile do znanja da znaju šta se priprema, i davale podatke našim službama, da bi tačno znali šta nasilnici pripremaju. Oni koji se zaklinju u borbu protiv nasilja, pokazali su da su pravi nasilnici. Hoće da ruše naše gradove i državu - istakao je Vučić.

Kaže da je stiglo hiljade poziva iz cele Srbije ljudi koji hoće da brane državu, i zamolio ih je da to ne čine.

- Država je dovoljno jaka i snažna, i odbraniće demokratiju i izbornu volju građana. I to je sve što treba da znate. Izgrednici i siledžije biće privedeni, a posle će reagovati nadležni državni organi - rekao je predsednik.

Kaže da se mnogi u regionu raduju i slave "revoluciji" u Beogradu.

- To je proizvod mnogo ozbiljnijih geopolitičkih okolnosti, u kojima pokušavaju da uruše samostalnost i nezavisnost Srbije. Sačuvaćemo slobodu Srbije, jer je to najviša vrednost. Odbranićemo našu Srbiju, samo vas molim da sačuvamo mir. Budite spokojni, država je sigurna, i državu im nećemo dati da je unište. Našu kuću sačuvaćemo. Živela Srbija, živela sloboda!

Đilasovci pokušavaju da sprovedu ,,Majdan" u Beogradu

Rulja, sakrivena iza kapuljača i maski, lomi vrata Skupštine grada i razbija prozore.

Staklo na zgradi Skupštine grada slomio je Đilasov kandidat za gradonačelnika Obradović.

Foto D. Milovanović

Foto: Printskrin

Foto: D. Milovanović

Foto: D. Milovanović

Foto: D. Milovanović

Biljana Stojković priznala je za N1 da je plan bio da se uđe u Skupštinu grada.

Nasilnici koji pokušavaju da sprovedu ,,Majdan" psuju policiju i barjacima sa srpskim zastavama razbijaju zgradu Skupštine grada.

U 19:57 časova, demonstranti su prosuli izvesnu tečnost iz žutog kanistera ispred ulaza u Gradsku skupštinu.

S tim u vezi, postoje indicije da su isti želeli da pomenutu boju iskoriste kako bi prskali zgradu Gradske skupštine. Nastavlja se uništavanje narodne imovine na svaki način.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (75)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave