MALI RAZOBLIČIO OBRADOVIĆA: Ćutao je kad je Kosovo proglašavalo nezavisnost jer su mu važnije bile pare

Novosti online

23. 10. 2023. u 16:43

MINISTAR finansija Siniša Mali razobličio je politiku lidera Dveri Boška Obradovića u Skupštini Srbije odgovarajući na njegove komentare.

МАЛИ РАЗОБЛИЧИО ОБРАДОВИЋА: Ћутао је кад је Косово проглашавало независност јер су му важније биле паре

Foto: Printskrin

- Mislim da smo dovoljno čuli o "poštenom" poslaniku s obzirom na te silne milione koje je opljačkao od rudnika Kolubara, od rudara. U to vreme ćutao je, ćutao je 2008. kada je tzv. Kosovo proglasilo jednostranu nezavisnost, a ćutao je jer su mu važnije bile pare. Bio mu je važniji sporazum sa Đilasom, u tom sporazumu sa Đilasom nije spomenuo Kosovo i Metohiju. Da ne kažem da kad je bio protest "1 od 5 miliona" se slikao ispred gej zastave. Ne kažem ništa loše o tome, već govorim o njegovim principima - rekao je Mali i dodao:

- Nema novih zaduženja od 6,5 milijardi evra, odnosno u isto vreme vraćamo i 4,5 milijarde evra duga. Na računu trenutno imamo 5 milijardi evra tako da ne moramo da se zadužujemo. U njegovo vreme Srbija je bila pred bankrotom, Srbija je bila prezadužena, na računu u julu 2012. godine, nakon toga što su opljčkali i Kolubaru i EPS, nisu imali para ni penzije da isplate. E takvu su nam zemlju ostavili. Sa 500.000 ljudi koji su ostali bez posla, sa zatvorenim fabrikama... sebi su bili važni, srpsko im ništa nije bilo važno.

Podsetimo, u Skupštini Srbije u toku je prva sednicu redovnog jesenjeg zasedanja, na čijem je dnevnom redu Predlog budžeta za 2024. godinu, kao i predlozi zakona o javnom informisanju i medijima, o elektronskim medijima i o javnim medijskim servisima. Više o tome čitajte klikom OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)