ŠIZOFRENIJA BRISELA: Evropski parlament traži od Vučića da prizna Kosovo u skladu sa međunarodnim pravom!

V.N.

19. 10. 2023. u 19:38

U MORU nedoslednosti, licemerja i otvorenih antisrpskih teza kojima obiluje danas usvojena rezolucija Evropskog parlamenta, kojom se traže sankcije protiv Srbije ukoliko se dokaže da je Beograd povezan sa vatrenim obračunom u Banjskoj, postoje i paradoksalne konstatacije koje mnogo toga govore o šizofrenoj politici briselske administracije.

ШИЗОФРЕНИЈА БРИСЕЛА: Европски парламент тражи од Вучића да призна Косово у складу са међународним правом!

Foto Tanjug/AP

Naime, u tekstu koji je u Starzburu usvojen ubedljivom većinom, ne računajući poslanike Fidesa mađarskog premijera Viktora Orbana koji su bili protiv, navodi se da EP podržava normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine, ali "na temelju načela međusobnog priznavanja i u skladu sa međunarodnim pravom". Drugim rečima, Srbija i njen predsednika Aleksandar Vučić, koji je itekako zastupljen u ovom dokumentu, trebalo bi da priznaju lažnu državu i to sve uz poštovanje međunarodnog prava?! Da bacimo pod noge i Povelju UN i važeću Rezoluciju 1244 i da priznamo "državu" na svojoj teritoriji i da istovremeno ispošujemo pravne norme?!

Foto: D. Milovanović

Podsetimo, u skarednom tekstu EP poziva se evropska petorka koja nije priznala takozvano Kosovo da to učini. Zatim, osuđuju se "neprimerene mere" uvedene protiv prištinskih vlasti. Istovremeno, naša vlada se poziva da opozove kampanju otpriznavanja  odnosno da se "Beograd suzdrzi od pokušaja izolacije Kosova od međunarodne zajednice. Ruku na srce, evroposlanici su od Prištine zatražili da se osnuje Zajednica srpskih opština, ali u skladu sa Ustavom Kosova i presudom Ustavnog suda iz 2015. godine?!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (87)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave