NIKAD ČUO NI VIDEO DUŠKA ARSIĆA: Suđenje Srbinu za navodni ratni zločin na KiM, svedok tužilašta nije prepoznao optuženog

D. Z.

13. 09. 2023. u 14:24

ISPITIVANjEM svedoka tužilaštva pred Specijalnim odeljenjem Osnovog suda u Prištini danas je nastavljeno suđenje Dušku Arsiću iz Matičana kod Prištine koji se tereti za navodni ratni zločin počinjen na Kosovu i Metohiji tokom 1999. godine.

НИКАД ЧУО НИ ВИДЕО ДУШКА АРСИЋА: Суђење Србину за наводни ратни злочин на КиМ, сведок тужилашта није препознао оптуженог

foto privatna arhiva

Svedok tužilaštva koji je danas ispitan prema rečima advokatice Jovane Filipović izjavio je da ne poznaje Duška Arsića, odnosno da ga nikada nije video, ni čuo.

- Današnji svedok je izjavio da ne poznaje Arsića i da nikada o njemu ništa nije čuo ni pre niti posle sukoba na Kosovu i Metohiji, a ovakvim svedočenjem samo se potvrđuje da Duško Arsić nije učestvovao u dešavanjima koja mu se stavljaju na teret niti bilo kojim drugim na području opštine Priština - rekla je za "Novosti" advokatica Jovana Filipović.

Inače, Duško Arsić je raseljeno lice iz Matičana kod Prištine i osumnjičen je da je navodno od januara do juna 1999. godine u selu Butovac učestvovao u nasilnom proterivanju i iseljavanju Albanaca kao i da je navodno zlostavljao maloletnika.

Prema rečima advokatice Filipović, do sada je u ovom slučaju saslušano 10 svedoka, pri čemu svedoci optužbe koji su do sada saslušani, nisu potvrdili dela koja se Arsiću stavljaju na teret, a novo ročište zakazano je za 21. novembar.

Inače, Duško Arsić uhapšen je 8. decembra 2021. godine na prelazu Jarinje, u prisustvu dvoje maloletne dece, nakon što je došao da reši probleme oko uzurpirane imovine u selu Matičane, kod Prištine. Od tada se nalazi u zatvoru Visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori