"TEŠKO DA SE IZJALOVI!" Vučić: Fantastičnu vest za Niš očekujem, Nišlije imaju razloga za radost

Novosti onlajn

12. 09. 2023. u 11:31

GOVOREĆI danas u Nišu predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da za 20 do 25 dana očekuje fantastičnu vest za Niš.

ТЕШКО ДА СЕ ИЗЈАЛОВИ! Вучић: Фантастичну вест за Ниш очекујем, Нишлије имају разлога за радост

Foto: Tanjug

- Fantastičnu vest za Niš očekujem. Za 20-25 dana. Ne mogu da kažem dok ne završimo. Ne smem ništa da kažem, jer ako se izjalovi biću kriv. Ali teško da se izjalovi. Mnogo smo pregovora prošli sa jednom velikom fabrikom, najrenomiranijom i najvećom. Ako to uspe, eto nas da vas obavestimo za mesec dana. Nišlije imaju razloga za radost i mnogo sam srećan zbog toga. Ako to bude, biće velika vest za Niš - rekao je predsednik. 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike austrijske kompanije Palfinger u Nišu.

- Ursula Balažer koja je decenijama radila u Palfingeru je rekla da ne moraš da budeš deo te porodice da bi se tako osećao. Koju lepšu i bolju pohvalu jedna osoba može da dobije. Brojni pantenti načinili su Palfinger lidera u ovoj oblasti. Hvala vam što ste izabrali Niš i Srbiju. Zamislite koliko će nam kranova biti potrebno za Ekspo. Čelični konstrukcijski delovi biće proizvedeni ovde u Nišu - poručio je Vučić. 

Predsednik je rekao da će biti uspostavljena saradnja sa niškim univerzitetom i tehničkim školama i istakao da će Srbija učestvovati sa 4,6 miliona evra.

- Danas u Nšu imamo 29.000 više nego 2012. Meni je ovo 9 fabrika koju otvaram u Nišu. Niš je promenio svoj krvotok, prosečna plata je sada tj. u junu 699 evra. Ogromne promene i razlike. Nastavićemo da radimo i borimo se. Kada nam kažete da imate problem, rešićemo ma kako on bio težak. Radimo Niš, Brestovac, pruge, završili auto-put ka Makedoniji i Bugarskoj. Zato i vama Klauseru kažem izabrali ste najbolje mesto, čekamo da napravite taj razvojni centar kako bi angažovali naše ljude, a i mi ćemo pomoći - rekao je predsednik i dodao da je zahvaljujući saradnji Srbije i Austrije uvedeno dualno obrazovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (95)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)