NAJAVLJUJU UJEDINJENJE ALBANACA: Novi skandal u Severnoj Makedoniji, posle velikoalbanskog šovinističkog skupa u Tetovu

Novosti online

13. 08. 2023. u 20:09

GRADONAČELNIK Tetova Biljal Kasami saopštio je da je poseta premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija, tokom koje su isticani simboli velike Albanije i terorističke OVK, bila čast kako za Severnu Makedoniju, tako i za Albance koji žive u njoj.

НАЈАВЉУЈУ УЈЕДИЊЕЊЕ АЛБАНАЦА: Нови скандал у Северној Македонији, после великоалбанског шовинистичког скупа у Тетову

Foto: Fejsbuk/Bilall Kasami

Kasami je, pominjući zabrinutost predsednika Severne Makedonije Steva Pendarovskog i proteste Beograda zbog skandala u Tetovu, rekao da je takva reakcija Skoplja usledila zbog "zabrinutosti da će se opozicioni Albanci u Severnoj Makedoniji udružiti" i odbrojati dane "vladi kriminala i korupcije".

Podsećamo, prilikom Kurtijeve posete Severnoj Makedoniji, na skupu u Tetovu videla se zastava sa mapom "velike Albanije", dok istovremeno ta poseta nije bila propaćena isticanjem zastave Severne Makedonije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je takvo ponašanje u Tetovu i Skoplju, ističući da je to skandal nad skandalima.

- Tamo je promovisana ideja Velike Albanije, pokazivani su simboli velike Albanije. On je predstavljen kao premijer svih Albanaca i premijer Tetova. Otvorena je ulica Adema Demaćija, a bio je i mentor i idol Aljbinu Kurtiju.  Da nismo toliko snažniji, toliko puta jači i moćniji po našoj tehnici znate za koliko bi nas Kurti napao na svakom delu - rekao je predsednik Vučić.

Scene iz Tetova je osudio i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, koji je zatražio krivično gonjenje organizatora javnih skupova u Tetovu i Čairu u Skoplju.

BONUS VIDEO: SRAMNE SCENE U PRIŠTINI - Kurtijevi izneli zastave zločinačke OVK i Velike Albanije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (8)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!