DELEGACIJA SNS U POSETI KINI: Komunistička partija Kine predstavlja inspiraciju za čitavo čovečanstvo

Novosti online

30. 07. 2023. u 12:52

DELEGACIJA Srpske napredne stranke koju predvode članovi Predsedništva SNS Petar Petković i Damir Zobenica sa još 18 stranačkih kolega, boravi u višednevnoj poseti Narodnoj Republici Kini. Do kraja posete delegacije SNS, predviđeni su sastanci i sa visokim predstavnicima Komunističke partije Kine.

ДЕЛЕГАЦИЈА СНС У ПОСЕТИ КИНИ: Комунистичка партија Кине представља инспирацију за читаво човечанство

Foto: SNS

Delegacija SNS je danas posetila Muzej istorije Komunističke partije Kine u Pekingu. Nakon obilaska Muzeja, član Predsedništva SNS i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je posebno istakao da Srpska napredna stranka ima veliku čast da sarađuje sa KPK koja je postala najsnažnija i najbrojnija politička organizacija na svetu.

- Komunistička partija Kine predstavlja inspiraciju, ne samo za kineski narod, već i za čitavo čovečanstvo. Snaga KPK koja je pod mudrim rukovodstvom generalnog sekretara Si Đinpinga pokrenula veliku obnovu i ubrzani ekonomski razvoj Kine, direktno doprinosi i globalnom razvoju čitavog sveta koji treba da teži izgradnji zajednice za budućnost čovečanstva - istakao je Petković.

Foto: SNS

Delegacija Srpske napredne stranke ima veliku čast da strateški sarađuje sa KPK i da na toj osnovi obogaćuje sopstveno iskustvo u stranačkom radu i političkom delovanju, dodao je još Petković. Zahvaljujući predsednicima Si Ćinpingu i Aleksandru Vučiću, delegacija SNS je ponovo u poseti Kini i KPK, u okviru predsedničkog projekta saradnje dve partije, dogovorenog 2019. godine.

Foto: SNS

Njegov stranački kolega Damir Zobenica nakon obilaska ove značajne institucije, izrazio je domaćinima zahvalnost za srdačnu dobrodošlicu, kao i nadu u još snažnije razvijanje čeličnog prijateljstva Srbije i Narodne Republike Kine.

- Izuzetna čast mi je učinjena što sam danas mogao da posetim fenomenalni muzej Komunističke partije Kine. Video sam nastojanje i razvoj ne samo Komunističke partije Kine, već i čitave Narodne Republike Kine. U nadi da će se u budućnosti još jače razvijati Narodna Republika Kina, želim isto tako da se razvija i čelično prijateljstvo Srbije i Narodne Republike Kine - naveo je  Damir Zobenica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (49)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)