VUČIĆ U PROGRAMU UŽIVO POKAZAO MAPU: Ovo su sve tačke koje su zauzeli na severu da dodatno zastraše Srbe

Novosti online

06. 07. 2023. u 12:46

PREDSEDNIK Vučić je pokazao najnoviju mapu od jutros i nabrojao sve tačke i imena mesta koje su zauzeli na severu da Srbi više nikad tu ne mogu da podignu barikade ili da tu prođe neophodna roba poput lekova, što će i dokazati.

ВУЧИЋ У ПРОГРАМУ УЖИВО ПОКАЗАО МАПУ: Ово су све тачке које су заузели на северу да додатно застраше Србе

Foto: Tanjug

- Pokazaću vam mapu jednu. Dugi deo akcije, u kojoj pokušavaju da dodatno zastraše Srbe na severu. Ovo vam je poslednja mapa od jutros sa stanjem i sa svim onim što je tzv. kosovska policija koja nema nikakvo pravo da u takvom sastavu bude na severu KiM.

Zauzeli su sledeće tačke - Jarinje, Šarpelj, Tusniće, Bare, Lešak, Belo brdo, Stanulovići, Štava, Dren, Jošanica, Slatina, Bistrički most, Izvori, Gazivode, Banje, Brnjak, Zlatare, Lučki most... - naveo je Vučić sve tačke iscrtane na mapi koju je pokazao.

Printscreen

Predsednik je rekao da je cilj toga da Srbi više ne mogu da podignu barikade, da bi sprečili svaki uvoz robe da bi Srbi ostali bez hrane i lekova, da bi uneli potpuni strah u svaku srpsku kuću i ne bi li mogli da skupom kupovinom onih bednih Srba koji bi uradili nešo protiv svog naroda, a sve za okupatora, kojih je na svu sreću malo.

Što se naših daljih planova tiče povodom toga, predsednik ističe da je prioritet sastanak sa NATO-om i zahtev SB UN.

Predsednik je rekao da ide prvo u Beč, i da smo čekali formiranje ZSO.

- Ali pošto od toga nema ništa, zahtevaću sastanak s predsednikom NATO-a Jensom Stoltenbergom, bilo gde na kugli zemaljskoj, a onda upućujemo zahtev za hitnu sednicu SB UN kao poslednju opciju - kazao je Vučić i nabrojao:

Pod 1 - Zahtevaćemo po članovima 9 i 15 da momentalno na terenu onemoguće dalje delovanje svih prištinskih bezbednosnih struktura na severu KiM.

Pod 2 - Da se izvrši demilitarizacija svih albanskih formacija u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244 i eventualno treća tačka koja će zavisiti od ove druge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (192)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)