RAT JEREMIĆA I ALEKSIĆA: Ko je izdajnik?

Novosti online

28. 06. 2023. u 12:01

UNUTAR Narodne stranke došlo je bukvalno do rata između aktuelnog lidera te stranke Vuka Jeremića i potpredsednika Miroslava Aleksića. Ta partija je na ivici potpunog kolapsa zbog nejedinstva i svađa, a danas su kulminirale raspravom onih koji zastupaju Jeremića i onih koji drže Aleksićevu stranu.

РАТ ЈЕРЕМИЋА И АЛЕКСИЋА: Ко је издајник?

Ilustracija

Naime, prethodnih meseci izvestan broj odbora ove stranke tražio je vanrednu sednicu Skupštine, na kojoj bi se glasalo o predsedniku. Kao protivkandidat aktuelnom lideru te stranke Vuku Jeremiću spominje se aktuelni potpredsednik Miroslav Aleksić. Konačna odluka može se očekivati krajem oktobra, pisali su mediji bliski opoziciji.

Zbog borbe za najvažniju stranačku fotelju jasno je da su krenuli Jeremić i Aleksić jedan na drugoga, što je doverlo i do otvorenih sukoba članova te stranke koji su eskalirali svađama preko medija i društvenih mreža.

U vrtlog sukoba ušli su sada i Borislav Novaković, Vladimir Gajić, jedan reprezentujući Miroslava Aleksića, a drugi braneći poljuljanu poziciju Vuka Jeremića.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Novom Sadu Bora Novaković je otvoreno stao na stranu Aleksića. Ne samo to, već je Novaković žestoko udario na Jeremića rekavši da lični rejting predsednika stranke ne sme biti ispod stranačkog rejtinga.

Novaković je optužio Jeremića da je razjedinitelj, okarakterisao ga kao narcisoidnog tipa koji sebično doživljava politiku.

Printskrin nova.rs

 

- Posao predsednika je da ujedinjuje, a ne razjedinjuje. Njegov lični rejting ne može biti ispod stranačkog rejtinga. Svojim ugledom on mora da donosi, a ne da odnosi glasove birača. On mora da podstiče, a ne da usporava rast stranke. U tom smislu ja nemam nikakvu dilemu. Dakle, ako odluči da se kandiduje, Miroslav Aleksić će imati moju maksimalnu podršku - rekao je Novaković za nova.rs.

Svađa unutar NS sa medija je prešla na Tviter gde je potpredsednik te stranke Vladimir Gajić odgovorio Novakoviću uz reči da je baš na Vidovdan našao da zabode nož u leđa Vuku Jeremiću.

Dakle, članovi Narodne stranke krenuli su u javni okršaj jedni optužujući Jeremića, drugi Aleksića da je izdajnik.

Printskrin

 

Podsećamo, rasulo vlada i u SDS-u Borisa Tadića koga je napustio bliski saradnik Konstantin Samofalov tako što je podneo ostavku na mesto Generalnog sekretara i istupio iz članstva te partije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (87)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije