ISKORIŠĆAVA SITUACIJU NA KiM: "Boris Tadić pokušava da ušićari koji politički poen"

Novosti online

14. 06. 2023. u 15:20

MILOŠ Terzić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, kritikovao je izjavu lidera Socijaldemokratske stranka Borisa Tadića da je "skandalozna i protivustavna odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučić da ne otkrije detalje sa sastanka sa Kvintom".

ИСКОРИШЋАВА СИТУАЦИЈУ НА КиМ: Борис Тадић покушава да ушићари који политички поен

Foto: Printscreen/Insajder TV

"Skandalozna je svaka reakcija bivšeg predsednika po pitanju KiM, jer i u ovako teškoj situaciji za naš narod pokušava da ušićari koji politički poen. Džaba mu sve, jer su i akteri na međunarodnoj sceni više puta jasno potvrdili da im je Aleksandar Vučić uvek stavljao do znanja da Srbija nikada neće priznati nezavisnost lažne države i da nikada neće dozvoliti da lažna država postane deo sistema UN.

Sve je to suprotno od onoga što je radio Boris Tadić koji je, što se KiM tiče, poznat samo po tome što je bežao iz Srbije kada su Albanci u Prištini jednostrano samoproglasili nezavisnost i kada je našem narodu bilo teško. Jezivim sporazumima iz 2011. godine razvlastio je Srbe sa KiM, a svaki Srbin koji se tada suprotstavio njemu i velikoalbanskom teroru bivao je uhapšen od strane srpske države i to po direktnom nalogu Borisa Tadića. Sve to kako bi se dodatno dodvorio strancima koji su mu sastavljali agendu vezano za naše najvažnije nacionalno pitanje.

Najzaslužniji je za to što je pred GS UN iz rezolucije izbačen deo o jednostranoj secesiji i Rezolucija 1244, a rezultat takve pogubne politike je izmeštanje težišta pregovora o KiM iz okvira UN u okvir EU čime je pokušao da utaba stazu kosovskometohijske nezavisnosti. Da ga narod nije 2012. godine oterao u istoriju od Kosova i Metohije bi napravio našeg novog komšiju, kao što je to uradio i sa Crnom Gorom gde je svojim katastrofalnim odlukama ostavio naš narod na milost ni nemilost antisrbima.

Sramno je što i sada po ko zna koji put koristi priliku da napadne Aleksandra Vučića kako bi napao Srbiju i kako bi nam dodatno oslabio pozicije. Očigledno je da mu smeta ujedinjenje srpskog nacionalnog korpusa na KiM u borbi protiv Kurtijevog terora. U njegovo vreme mogli smo da gledamo samo nova priznanja, a sada je zahvaljujući Vučiću situacija takva da imamo 28 suspendovanih priznanja lažne države i jedinstven stav pet stalnih članica SB UN koje za nastalu krizu na severu KiM krive Aljbina Kurtija. Za razliku od njih Tadić relativizuje stvari i krivicu prebacuje na Srbe. Ništa čudno od čoveka koji je na HRT govorio da nije ponosan na to što je predsednik Srbije. 

Srbi sa KiM su slobodni u svom političkom delovanju, brane svoje pragove i suprotstavljaju se teroru Aljbina Kurtija i pobediće ga jer teror nisu trpeli nikada pa neće ni sada. Imaju svoju državu i predsednika Aleksandra Vučića kom veruju i koji je uvek uz njih kada je teško, a Tadića mole da im više nikada ne pomaže, jer ih je svojom katastrofalom politikom zavio u crno", navodi Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)