BRNABIĆ: Primetno ćutanje Univerziteta u Beogradu na izjave nasilja Jove Bakića, za društvo je važno da se oglase

Novosti online

24. 05. 2023. u 15:29

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić rekla da je dobro što su pojedini predstavnici opozicije osudili izjave profesora Jove Bakića.

БРНАБИЋ: Приметно ћутање Универзитета у Београду на изјаве насиља Јове Бакића, за друштво је важно да се огласе

Foto: Printscreen

Podsećamo, profesor Bakić je rekao da Srpska napredna stranka ne može da pobedi na izborima, ali da će ih “oni juriti po ulici, a neki od njih će završiti i u Savi i Dunavu”.

“Jedan narodni poslanik opozicije započeo je svoje izlaganje na pravi način, krenuo u pravom smeru. Hvala vam beskrajno što ste se ne samo ogradili, već i osudili izjave profesora Jova Bakića. Mislim da je to važno za naše društvo i da oko tih stvari ne treba i ne možemo da se delimo”, rekla je Brnabićeva. Ona je dodala da ona takođe nedvosmileno osuđuje sve izjave u kojima ima poziva na nasilje, bez obzira na to iz koje stranke dolaze, pa tako i iz SNS-a.

Ona je zatim sada pozvala sve poslanike da se zajedno obrate akademskoj zajednici da apeluju i na njih da osude izjave profesora Beogradskog univerziteta. “Pozivam vas da osudimo i napadače na Dejana Vuka Stankovića, jer je taj napad direktan rezultat poziva Jova Bakića da nas juri po ulicama. Nemojte dirati političke analitičare, jer je njihov posao da kažu šta misle i analiziraju rad političara. Takođe molim sve narodne poslanike da pozovemo Etičku komisiju Filozofskog fakultetu, Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu i Etički odbor Univerziteta u Beogradu da takođe uzmu u obzir pozive na nasilje njihovog profesora. Taj čovek je svaki dan sa mladim ljudima, studentima, i možete zamisliti samo čemu ih sve uči kada javno poziva na nasilje i jurenje nekoga po ulicama, kada to radi iz dana u dan sa sve većom strašću. Molim i fakultet i Univerzitet u Beogradu da reaguju, molim vas. To je izuzetno važno za naše društvo”, rekla je Brnabićeva.

“Pozivam sve građane da ne slušaju Jova Bakića. Molim vas, nemojte, to nije u redu, to nije u skladu sa demokratskim standardima. To je u suprotnosti sa onim što gradimo već deset godina u Srbiji. Iako, ponavljam, nedvosmisleno osuđujem bilo kakav poziv na nasilje, moramo biti iskreni i reći da nema istu težinu kada to uradi neki član partije ili univerzitetski profesor. Veoma je važno da se i akademska zajednica oglasi”, napomenula je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (44)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)