KOMLENSKI ODGOVORIO VELJI: Danilo je potomak jasenovačkih žrtava, a Bljerim fašističkih balista

Novosti online

22. 05. 2023. u 11:22

POTPREDSEDNIK Pokreta socijalista i narodni poslanik Đorđe Komlenski reagovao je na uvrede koje je na račun Srbije i sina predsednika Aleksandra Vučića, Danila, izneo šef kabineta Vjose Osmani.

КОМЛЕНСКИ ОДГОВОРИО ВЕЉИ: Данило је потомак јасеновачких жртава, а Бљерим фашистичких балиста

Foto: Printskrin Youtube/Pokret socijalista

- Bašibozuk je užasno razljutilo srpsko jedinstvo i srpska snaga. Ološ Velja bunca i lupeta o istoriji drugog naroda, a sam podiže kuću i muzej fašisti Džaferu Devi, osnivaču SS divizije Skenderbeg. Srbija kroz istoriju, baš kao i sada, može samo da se ponosi svojim slobodarskim i antifašističkim duhom, hrabrim i samostalnim narodom, a ološ Velja treba da se stidi istorije svog naroda koja nije bila nimalo slavna i koja jednostavno ne može da se izbriše i promeni - izjavio je Komlenski.

- Šiptari su uvek bili u istorijskom smislu bašibozuk koji je išao uz velike sile. Nekada je to bilo Otomansko carstvo, nekada je to bila Austrougarska, nekada je to bio Treći Rajh ili fašistička Italija, nekada je to bio NATO 1999. godine, tako je i sada. Evo, i juče su Kurti i Osmani pokazali da su običan bašibozuk tokom izvođenja vojne vežbe koju su činili vojnici stranih država. Može ološ Velja da vređa Srbiju, predsednika Srbije i svih Srba Aleksandra Vučića i njegovu porodicu koliko god hoće, Srbija je suverena i nezavisna, međunarodno priznata, vojno neutralna država, znam da to bašibozuk najviše i boli - dodaje potpredsednik Pokreta socijalista.

- Uzgred, sin predsednika Vučića Danilo je potomak jasenovačkih žrtava, a Bljerim Velja potomak fašističkih balista - zaključio je Komlenski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (105)