NEZNANJE RAZOTKRILO LAŽNU BRIGU: Zelenović tvrdi da je Srbija ostala bez hrane, a evo šta kažu zvanični podaci

Novosti online

16. 05. 2023. u 22:15

NAŠI zemljoradnici, oni koji nas hrane, na rubu su propasti već godinama, a mi smo ostavljeni bez kvalitetne domaće hrane. Zato, podržimo ih i svi na protest u petak 19. maja.

НЕЗНАЊЕ РАЗОТКРИЛО ЛАЖНУ БРИГУ: Зеленовић тврди да је Србија остала без хране, а ево шта кажу званични подаци

Foto: Printskrin

To je danas poručio Nebojša Zelenović, poslanik stranke "Zajedno za Srbiju", koja učestvuje u protestima dela opozicije i blokadama vitalne saobraćajnice u Beogradu.

Ne sporeći pravo Zelenoviću da se za vlast bori pokazujući brigu i za srpske paore, moramo podsetiti i na zvanične podatke koji ukazuju da njegov stav da je Srbija ostala bez kvalitetne domaće hrane jednostavno nije tačan.

Naime, proizvodnja suncokreta povećana je za 75,8 odsto, ječma za 62,4%, pšenice za 29,4%, kukuruza za 21,3%, a uljane repice za čak 337,4. Istovremeno, vrednost izvoza hrane povećana je 70,7 procenata.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je večeras da je voljan da lično razgovara sa predstavnicima poljoprivrednika i da će im na raspolaganju biti kompletan Vladin tim, ali da neće trpeti ucene "profesionalnih demonstranata" i političara koji se predstavljaju kao zaštitnici srpskih paora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (39)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega