VERONAUCI je mesto u bogomoljama, ne u školama sekularne države. Vreme je da se predmet ukine.

Megido

15.05.2023. 07:43

Ovakav razvoj događaja je davno očekivan. Ono što se niko od religioznih vođa širom sveta ne nada, sledi uskoro. Njihove političke mecene će se okrenuti protiv njih sviđalo se to nekom ili ne. U Bibliji, nominalne religije su nazvane Vavilon Veliki, majka bludnica i gadosti zemaljskih, koja je svojim čarima zavela celokupni ljudski rod. Zato Biblija kaže da će joj kraj doći iznenada i to pod vođstvom U.N. i političkih sila celog sveta, koje su opisane kao skerletna divlja zver koja ima 7 glava i 10 rogova i puna je hulnih imena. Apostol Jovan piše da je video u viziji da ta divlja zver krvoločno napada jednu raskošno obučenu i okićenu ženu koja je do maločas jahala na njoj! Ali zanimljivo je da to pustošenje i pljačkanje neće doći od 'mudrosti' i inicijative samih političkih vođa, već Sveto Pismo navodi činjenicu da će im tu jedinstvenu misao metnuti Bog u srca i umove (Otkr. 17:3-17). A koliki će strah među sveštenstvom to izazvati? Pa prorok Zaharija je napisao da će kad krene to pustošenje, paljevina i pljačka religioznih objekata po svetu, biti sveštenika koji će poricati da su ikada imali veze sa bilo kojom religijom, te će tvrditi da su ceo život radili kao nadničari, ratari itd. (Zah.13:5). Biće to jezivo i svakako uzbudljivo vreme!

Sasa

15.05.2023. 07:47

Veronauku treba ukinuti u skolama pod hitno. Potrebno je gradjansko vaspitanje podici na visi nivo. Veronauku prebaciti gde joj je mesto u verskim ustanovama.

boki

15.05.2023. 08:55

Nije u pitanju crkva nego ko to diže glas protiv crkve. Nemam ništa protiv da ovi iz SNS-a nisu za crkvu, ali za koga su i protiv koga ovaj ološ koji uvijek digne glas protiv svog naroda, svoje države i crkve, kad im od sotone izvana pošalje donacije da pojačaju svoje djelovanje.

Jovan

15.05.2023. 12:12

Pa demokrate i tzv DOS su i uveli veronauku u skole, hvaleci tada to kao potez milenijuma, a sada im smeta. Licimerje bez granica, obraz oblozili debelim djonom i broje kintu stranih sponzora! To su politicki lesinari i profesionalni lazovi, a ne politicari!

Hercegov grad

15.05.2023. 12:43

I pored toga sto nisam za opoziciju,podrzavam ukidanje veronauke u skolama i obavrzno gradjansko pravo.Veronsika bilo koje vere tteba da sd vrati u bogomolje i neka tamo idu oni koji zele nesta vise da hnaju o tome.

Megido

15.05.2023. 12:49

@Ww Sedam glava te divlje zveri nisu g7. Jedan anđeo je obasnio apostolu Jovanu ovako:,,One predstavljaju i sedam kraljeva: pet ih je palo, jedan vlada, a drugi još nije došao, ali kad dođe, ostaće kratko.''(Otkr.17:10). One u stvari predstavljaju najveće svetske vladavine:Egipat, Asirija, Vavilon, Medo-Persija i Grčka su pale. U vreme Jovana postojalo je rimsko carstvo, a nakon toga, na svet je došla zadnja glava zveri -Anglo-američka sila. Ona ostaje kratko iz razloga što će postojati i delovati znatno kraće od svih drugih vladavina pre nje i biće uništena sa ostatkom ljudskih vladavina u Božjem svetom ratu Armagedonu. Pripreme za taj rat uveliko traju i vojske sveta se nadahnute od demona masovno naoružavaju i sklapaju saveze naivno misleći da su pretnje jedne drugima, a upravo ih Satana kao vladar ovog sveta huška jedne na druge putem politike i nacionalizma (1.Jov.5:19; Otkr. 16:14,16; Dan. 2:44).