OPERACIJA "STRELA" I KORIDOR ZA ORUŽJE IZ ALBANIJE: Tzv. OVK bila organizovana vojska sa naređenjem - "Hijerarhiju treba fanatično poštovati"

S.S.R.

03. 04. 2023. u 12:15

U KUĆI Jakupa Krasnićija pronađen je dokaz o ubistvu jedne osobe, kao i dosta dokaza o hijerarhiji i komandi OVK. U dokumentima piše da treba "fanatično poštovati hijerarhiju" i da je potrebna "čelična disciplina" Tu su i dokazi o osnivanju obaveštajne strukture. Ove podatke izneo je danas tužilac na suđenju bivšim vođama takozvane Oslobodilačke vojske Kosova.

ОПЕРАЦИЈА СТРЕЛА И КОРИДОР ЗА ОРУЖЈЕ ИЗ АЛБАНИЈЕ: Тзв. ОВК била организована војска са наређењем - Хијерархију треба фанатично поштовати

Foto Fejsbuk

- Glavni štab je jedinstvena komanda i to je najviše komandno telo OVK - piše u jednom od dokumenata koji dokazuje da je OVK bila velika organizacija, da je glavni štab izdavao naređenja i imenovanja i da je to slato svim zonama.

Imali su ovlašćenja da nekoga pohvale ili pritvore i sve informacije iz zona su se slale glavnom štabu.

- Dragi vojnici, pozdravite zastavu. OVK se borila protiv vojne propagandne mašine. Prijatelji i neprijatelji su bili iznenađeni što je OVK bila vojno spremna - reči su Krasnićija u videu koji je prikazan na suđenju, a on ih izgovara na obeležavanju godinu dana od osnivanja tzv. OVK.

Printscreen

Prikazane su i slike Krasnićija sa predstavnicima OEBS. Takođe je naglašeno da je 24. marta 1999. godine NATO ušao u sukob sa Srbijom, a da je dok je NATO bombardovao srpske položaje, OVK nastavila da deluje. Tada je, navodi Tužilaštvo, izvedena operacija "Strela" koja je stvorila koridor za dostavu naoružanja iz Albanije na tzv. Kosovo.

Printscreen

Krasnići je, inače, izdao i knjigu o delovanjima OVK.

Podsetimo, u Specijalizovanom sudu za zločine na Kosovu i Metohiji u devet časova je počelo suđenje bivšim vođama tzv. Oslobodilačke vojske Kosova OVK Hašimu Tačiju, Kadriju Veseliju, Redžepu Selimiju i Jakupu Krasnićiju.

Oni su optuženi za ratne i zločine protiv čovečnosti počinjene u 42 nelegalna pritvora na Kosovu i Metohiji i na dva mesta na severu Albanije nad najmanje 407 pritvorenika, među kojima su bili Srbi, Romi i "nelojalni Albanci", od kojih je najmanje 102 ubijeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!