STAJALA sam na železničkoj stanici mog rodnog grada čekajući brzi voz. Iznenada, na susednom peronu, približila se ogromna kompozicija, natovarena tenkovima, "marderima", "gepardima" i "leopardima".

Peca

31.03.2023. 07:37

Eeeee pa, olakšala dušu / ispovedila se pred odlazak na "onaj svet". Posle čitanja njene ispovesti, ovo je prilika i za sve ostale da se PORAZMISLE, i tako planeta krene boljim tokom.

Mama

31.03.2023. 07:50

Savest grize ako je imas ! Ako si verujuci , priznanje greha je nezaobilazni nagon pred odlazak na onaj svet! Ali takvih je sve manje pa je prosto iznenadjujuce da neko javno prizna gresku koja za sobom povlaci milionske zrtve. Ovo priznanje ipak mnogo znaci ali bojim se da nema ko da cuje.Zato covecanstvo srlja u propast.

Dragan

31.03.2023. 07:59

А када то Германи и запад генерално нису засрали када год су помислили да су у моћи? Никада се још није десило у исорији да они, вођени властитом ароганцијом и у суштини увек расистичким фантазијама нису засрали све што се могло засрати. Уместо глобалног просперитета након хладног рата они су опет кренули у нове колонијализме, расизме, робовласништва и фашизме. И даље се не заустављају неге тону све добуље и вуку цео свет у нову катастрофу.

to

31.03.2023. 08:20

Decenijama ste rovarili po svetu, živeli na tuđoj muci i patnji, nije vas bilo briga za bilo koga a sad kad gori pod nogama, bogatstvo više nije sigurno i moć lagano klizi iz ruku, sad bi da budemo malo pošteni i plemeniti. Sram da vas bude.

Predrag

31.03.2023. 08:28

Dobro jutro Kolumbo! Samo je interesantno kako se toga tek sada dosetiste kada je nastala sveopsta frka. Jel Vi stvarno mislite da ste Vi mnogo pametni a mi bas glupi.... Ne dragi moji Vi prvo treba da platite sve sto ste srusili I opljackali u mojoj zemlji I da platite za sva ubijanja I genocid koji ste pocinili u Srbiji. Tek Onda mozemo da razgovaramo na ravnopravnoj osnovi...

Liu Xin

31.03.2023. 08:31

Kako je nastao izraz "naknadna pamet"? Tako što funkcioneri zapada, kada odu u penziju i postanu bivši, naprasno dožive prosvetljenje i udar osećaja griže savesti. Tada počnu davati neočekivane i neverovatne pokajničke izjave.

Peca

31.03.2023. 09:37

Istina je dobrodošla i kada kasni. Ne znam da li je pokojna dama čula za Pokajnicu, ali sada više nije u mogućnosti da dođe i zapali sveću, bilo bi joj lakše tamo gde je sad.

Zemunka

31.03.2023. 11:08

Sami pali, sami ste se i ubili! Zaigrala mečks Božana i na vašu kapiju. Eliki je Gospod, sila njegova, a tačna je vaga Arhangela Mihaila. Meri vam sve do danas učinjeno u miligrame! AMIN, BOŽE, IMA TE I NA ZEMLJI!

Rašo

31.03.2023. 11:19

Занимљива прича али ... Постављам питање, да ли би ова госпођа овако говорила да им је случајно успели да сатру Русију за пар недеља, побију народ и дограбе природна богатства? Госпођо, провели сте живот у политици и на крају постављате питања на која сте морали знати одговоре још када сте почињали! Ето, у томе ја Ваша и грешка политичара тзв. политичког запада. Ваша надменост, охолост тј. расизам и жеља за господарењем су вас увели у ово. Савест вам је прорадила када сте постали свесни пораза. Али овај пут неће бити повратка на старо као после два светска рата! Остатак света је научио лекцију!

Ime

31.03.2023. 11:31

Lepa priča o pepelu i Feniksu... Kako li će biti Feniks??? posle atomskog pepela!!!! (verovatno mnogo garav) ??? O mrtvima sve najlepše... Jer za života su nam pošteno savili grbaču. Ko hoće i može da im oprosti, neka im, a sa ostalima neka se hrvaju u Adu.

Pera

31.03.2023. 12:29

Zeleni su bili partija idealista koja se zalagala za mir, razoružanje, socijalnu pravdu i slobodu izražavanja i delanja, ali ubistvom Petre Keli i dovodjenjem na čelo partije Josefa Fišera i Šilea došlo je do tihog puča. Sve organizovano od strane CIA y BND-a. Tako da sada imaju spodobe poput Analene Berbok i Habeka koji su direktni izvršitelji američke politike.

Rade

31.03.2023. 13:45

30 godina treba vrhunskoj nemačkoj političarki da uključi mozak!!! I još piše gluposti. A nije više u aktivnoj politici. Misli kap Putin. Uništi jedne da bi bilo dobro drugima! Jao nama s takvima.

Vlada

31.03.2023. 13:48

Pa, da smo bili baš prijatelji, posle onoga 100 Srba za jednog Švabu...i nismo, ali mogli smo nekako koegzistirati, međutim, tahvaljujući vašem ponašanju i nadmenosti, postali smo neprijatelji i tako će i ostati, nadam se, zauvek. A naknadna pamet koju pokazuju penzionisani i pokojni učesnici sa zapadne strane, doživljavam kao nastavak onoga iživljavanja što su radili pre toga. Dakle, sad objasni đavolima koji te željno čekaju, zašto ste pobili nevinu Srbsku decu i narod koji vam ništa nažao nije uradio. Uvek su vaše trupe dolazile i napadale nas, a mi nikada nismo napali Nemačku.

Voki

31.03.2023. 13:48

Retke slojevita i realna analiza stanja i postupaka velikh sila koje u svoj snazi nisu videli ni mrvicu gresaka koje su izazvale nazalost i sada izazivaju katastrofalne posledice ne samo za male zemle nego itekako za velike . Svaka cast. Redak primer umnog rezona u opstem haosu.

Mika

31.03.2023. 19:21

Htedoh nešto napisati ali kad sam pročitao komentare,videh da su drugi mnogo lepo i pametno komentarisali pa samo da kažem-da se slažem...

Zvezdana

31.03.2023. 19:40

I šta imamo mi od toga? Uništili su nam zemlju, generacije, zavili nas u crno, a o porastu malignih i psihijatrijskih bolesnija i da ne govorim. Prodali su guzicu SAD-u i dozvolili da taj kontinent i NATO napadne ovaj, pa šta dalje reći?!