BRNABIĆ PORUČILA: Tajkunski mediji brutalno napadaju decu predsednika Srbije

Novosti online

11. 01. 2023. u 10:58

PREZADOVOLjNA sam rezultatima posete i našim nivoom saradnje sa UAE, ali sve to zahvaljujući Vučićevom razumevanju, uvažavanju i poštovanju sa Bin Zaedom, rekla je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

БРНАБИЋ ПОРУЧИЛА: Тајкунски медији брутално нападају децу председника Србије

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Od kada je Vučić predsednik vlade, onaj prvi kredit koji smo dobili od Emirata, a kojim smo otplatili kredite koje su zadužile vlasti pre nas, pa paralelno sa tim krenuo je u mere fiskalne konsolidacije, i sve to, spasilo je Srbiju od bankrota. Od tada kreće dobra saradnja, mi smo kao odgovoran partner, odmah vratili kredite i nastavili odličnu saradnju. 2022. godina je bila značajna, potpisano je preko 10 sporazuma, objašnjava Brnabić.

Kako je Brnabić istakla, i ona je sama sa njihovim prvim ministrom potpisala sporazum o međusobnoj saradnji, što se desilo u maju mesecu.

Sa samo nekoliko zemalja imamo takav odnos, jedna od njih je Mađarska, i to su zemlje na koje možemo da računamo, priča Brnabić.

Govoreći o sastanku sa predsednikom Interpola, Brnabić ga ocenjuje korektnim.

Poslala sam mu juče poziv, kako bi došao da nas poseti, i posebno je značajno za naš narod to što je predsednik Interpola potvrdio da će se truditi da za njegovom mandata ne politizuje Interpol, što znači da dok je on tu, neće biti politizovanja Kosova - rekla je premijerka.

Mi smo pre nekoliko meseci u rad pustili aplikaciju za gluve, i mi to sada njima ustupamo. Media city je nešto neverovatno... Način na koji se oni posvećuju nekim temama, to je nešto o čemu će tek zemlja učiti, objasnila je Brnabić.

Za nas je važno to što oni imaju neverovatno dobar program za privlačenje talenata. Različitih jakih ljudi, oni to zovu Zlatna viza i onda imate status rezidenta na 10 godina, i oni je izdaju u roku od 4 sata. Mi ćemo sada ići na zakon izbora o strancima, videli smo i da Nemačka radi neke stvari, i zato i mi moramo imati svoju viziju, a taj proces mora biti brz, rekla je Brnabić.

U naredna tri meseca je na nama da potpišemo sporazum o slobodnoj trgovini.

Imaćemo ih 4, sa Kinom, Egiptom, Korejom i Ujedinjenim arapskim emiratima, objasnila je Brnabić.

Brnabić, komentarišući najnovija dešavanja u Nemačkoj, je istakla da su sve stvari važne, a to je da je u pitanju protest zbog širenja rudnika lignita, nakon čega je podsetila na priču gašenja energetskih elektrana.

Vidite da se Vučić nije suprotstavio tim protestima tada, napadima na termoelektrane, gde bi mi danas bili kao zemlja? U današnjem trenutku, bez ikakvog, nacionalnog suvereniteta. Zemlja koja zavisi od drugih zemalja, ne bi mogla da ima svoju politiku. Nemačka širi rudnike lignita, a druga stvar je pitanje svima nama, svima koji nas gledaju: da je ovakva slika iz Srbije, šta bi rekli tajkunski mediji? Kako bi izgledale njihove vesti? To bi verovatno bila jedna jedina vest - policijska brutalnost, rekla je Brnabić.

Mi imamo svakodnevne proteste, gde policija ne reaguje i pokušava da sačuva mir, a jedini trenutak kada je policija reagovala je kada su nasiljem demonstranti upali u Narodnu skupštinu Srbije, podsetila je Brnabić.

Kada je zatvoren koridor, nije bilo reakcije. Mi ovakve primere kao u nemačkoj viđamo svaki dan. zamislite da tamo neko zaustavi međunarodni putni pravac, komentariše Brnabić.

Realnost je takva kakva je i mi moramo dabradimo u tim okvirima, na najbolji mogući način, kako bismo sačuvali mir i stabilnost, rekla je Brnabić.

Naše ekonomsko jačanje u velikoj, i najvećoj mogućoj meri zavisi od naših odnosa sa evropskim partnerima i Evropskom unijom, ali pored toga, moramo graditi mostova sa onima koji imaju te dvostruke aršine. Šta da radite, to je tako, rekla je Brnabić.

Komentarišući proteste u Nemačkoj koji su brutalni, Brnabić je dodala da je sa druge strane, ponosna na policiju Srbije koja u svakom trenutku gleda da održi i sačuva mir.

Predsednik Vučić je odmah reagovao, što tajkunske medije nije sprečilo da nastave svoju kampanju brutalnih laži, rekla je Brnabić.

Vučić je rekao da Danilo nije bio u državnoj delegaciji, i tamo je otišao samoinicijativno. Vučić je rekao da je ponosan na to, što je vaspitavao sina u duhu da voli Republiku Srpsku, gde je otišao osmi put. Tu se pokazuju dve brutalne laži. Prva je ta da je Danilo bio član delegacije, i dokazali smo da nije, da je to laž, rekla je Brnabić.

Kako je istakla, tajkunski mediji, bezobzirno, i svaki dan udaraju na ono najvrednije, na decu predsednika Srbije.

Druga laž je ta da je on predstavljao Vučića, a onda je usledilo pitanje: "Pa dobro, šta će on onda tamo?" Pa, šta mi treba nekom da zabranimo da negde ide, jer je sin predsednika Alekdsandra Vučića, rekla je Brnabić.

BONUS VIDEO: KURTIJEV MINISTAR NIPODAŠTAVA SRBE: Našem narodu nudi udruženje Dživdžan umesto ZSO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)