"KAKAV JE TO PRINCIP NEMAČKE AMBASADORKE?" Petković: Ono što piše u Rezoluciji 1244 - nema osnova, a kršenje teritorijalnog integriteta - ima

Novosti online

19. 12. 2022. u 13:04

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković reagovao je na izjavu nemačke ambasadorke Anke Konrad, koja je rekla da Rezolucija 1244 ne daje osnov za povratak jedinica iz Srbije na sever Kosova.

КАКАВ ЈЕ ТО ПРИНЦИП НЕМАЧКЕ АМБАСАДОРКЕ? Петковић: Оно што пише у Резолуцији 1244 - нема основа, а кршење територијалног интегритета - има

Foto Tanjug

- Kakav je to princip nemačke ambasadorke da ono što je eksplicitno napisano u Rezoluciji 1244, poput vraćanja vojske na KiM - nema osnova, a da ono što ne postoji u Rezoluciji, poput kršenja teritorijalnog integriteta Srbije - ima osnova. Gde je tu međunarodno pravo?! - objavio je Petković na Tviteru.

Podsetimo, Konradova je zahtev Srbije za povratak svoje vojske na KiM u skladu sa Rezolucijom 1244 prokomentarisala na sledeći način:

- Postoji ta rezolucija i na osnovu nje Kfor će formulisati i odgovore, to što smo mi rekli je da iz naše perspektive Rezolucija 1244 ne daje osnov za povratak jedinica iz Srbije na sever Kosova, ali uslediće odgovor Kfora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti