BERIŠA VEĆ ORGANIZOVAO PROTESTE PROTIV VUČIĆA: Ovako su albanski ekstremisti ludovali po Tirani i palili srpske zastave (FOTO)

Novosti online

05. 12. 2022. u 21:57

EKSTREMISTIČKI krugovi u Albaniji, predvođeni bivšim premijerom i aktuelnim liderom Demokratske partije Saljiem Berišom spremaju velike demonstracije protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji dolazi u Tiranu na Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana - saznaju nezvanično "Novosti".

БЕРИША ВЕЋ ОРГАНИЗОВАО ПРОТЕСТЕ ПРОТИВ ВУЧИЋА: Овако су албански екстремисти лудовали по Тирани и палили српске заставе (ФОТО)

Foto: Novosti

Prema našim informacijama Beriša i nacionalistički krugovi potpomognuti i ekstremistima sa Kosova i Metohije planiraju masovno okupljanje u podne na centralnim gradskim ulicama kako bi izrazili nezadovoljstvo time što je prvi čovek naše države došao u njihovu prestonicu.

Namera je i da se izazovu incidenti, ali i da se pošalje poruka gostu iz Beograda da je nepoželjan, jer ovi krugovi u Albaniji upravo Vučića vide kao idejnog tvorca Otvorenog Balkana, što je po njima sinonim za ekonomsku i političku nadmoć naše države u čitavom regionu.

Podsetimo, ovo nije prvi put da Beriša organizuje proteste protiv dolaska našeg predsednika u Tiranu. Albanski ekstremisti protestovali su i prošle godine, 20. decembra, zbog dolaska Aleksandra Vučića u Albaniju.

Beriša je u govoru pred okupljenima rekao da je protest organizovan protiv projekta „Otvoreni Balkan“, koji je, prema njegovoj oceni, "nastoji da vrati srpsku hegemoniju na Balkanu".

Za održavanje reda i mira u Tirani tada je angažovano 2.000 policajaca, dok su po krovovima zgrada bili raspoređeni snajperisti.

Ekstremisti su tada skinuli srpske zastave koje su bile okačene po gradu, a potom ih spaljivali.

Oni su se tada podeliti u dve grupe i hteli su  da preseku kolonu u kojoj se nalazi Vučić, a koja je išla od aerodroma.

Podsećamo, albanski ekstremisti su protiv predsednika Vučića protestovali i 2019. godine, kada je bio u poseti Tirani kako bi se sa Edijem Ramom dogovorio o inicijativi "Otvoreni Balkan".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (44)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)