"METE SU BILE VUČIĆ I NJEGOVA PORODICA" Načelnik SBPOK otkrio jezive detalje plana kriminalne grupe

Tanjug

13. 11. 2022. u 14:33

ZA ORGANIZOVANU kriminalnu grupu sa Vračara imali smo saznanja i pre materija koji smo dobili od Europola, a tim materijalima su potvrđena, pa smo posle duge obrade krenuli u realizaciju, rekao je danas načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić (SBPOK) i poručio da će se hapšenja nastaviti.

МЕТЕ СУ БИЛЕ ВУЧИЋ И ЊЕГОВА ПОРОДИЦА Начелник СБПОК открио језиве детаље плана криминалне групе

Foto: Tanjug

Za TV Prva, Cmolić je rekao da su informacije imali od godine kada su uhapsili klan Belivuka.

– Nismo mogli paralelno da radimo obe kriminalne grupe – rekao je on.

Dodao je da izjava okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nije uticala na hapšenje, već je tužilaštvo za organizovani kriminal procenilo da je sad najbolji momenat za hapšenje.

Objasnio je da sada imaju dovoljno za krivičnu prijavu koja je na 1.700 stranica.

Cmolić je potvrdio da je cilj ove kriminalne grupe bio da se skloni jedino lice koje im je na putu posla, te da su razmišljali da li da predsednika Srbije ubiju javno, da mu ubiju jedno ili drugo dete.

Načelnik SBPOK je kazao da su i tokom istrage došli do dovoljno dokaza da se država alarmira kako ne bi došlo do realizacije namere.

– Verovatno su predsednik i njegova porodica bila pod pojačnom zaštitnom, nisam upoznat, to rade drugi – rekao je Cmolić.

Potvrdio je da je namera bila atentat na Vučića prilikom otvaranja spomenik Stefanu Nemanji, da je bio obezbeđen snajper, i ekipe iz Srbije i inostranstva.

Kaže da njegova služba ne može do određenih kriminalaca i potrebna im je pomoć iz inostranstva, i građana.

Naveo je da je vrh organizacije Radoje Zvicer, a da je Nikola Vušović, koji je nedostupan i u bekstvu, na čelu vračarske kriminalne grupe.

– Zvicer je na vrhu. Iz prepiski se vidi da se pripremala eliminacija predsednika Vučića što im je bio prioritet. Od hapšenja Belivukove grupe imali smo sve više pisanih tragova o pripremanju ubistva, te da su mete bile i Vučićev brat, i deca – naveo je načelnik SBPOK.

Cmolić je rekao da je Vušović bio u pritvoru u Dominikanskoj Republici, ali je nestao pre nego što je krenuo avion iz Srbije da ga policijski preuzme.

– Da li je u Dominikani, ili Španiji, ne znamo, proveravamo. Zvicer je možda u Panami, ili Turskoj – kazao je on.

Naglašava da su planirana i dalja hapšenja, jer je dosta pripadnika Vračarske grupe u bekstvu, a iz Zvicerove je još mnogo nedostupnih, i ocenio da se borba nastavlja.

Potvrdio je da će Luka Bojović 30. novembra doći u Srbiju, gde je slobodan čovek.

Ocenio je da je Bojović bezbednosno ugrožen, te da će o tome biti informisan kroz razgovor.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (18)

SRAM VAS BILO, LAŽOVI JEDNI Vučić jasno o licemerju Zapada: Danas je 11 godina brutalnih neistina, terora i laži