ZAVRŠENO SASLUŠANJE "VRAČARACA": Na krivičnoj prijavi 38 imena - Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo pritvor

Z.U./N.B.

13. 11. 2022. u 11:11

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju i proširenju istrage kojom je obuhvaćeno 38 lica, u slučaju organizovane kriminalne grupe "Vračarci", saznaju "Novosti".

ЗАВРШЕНО САСЛУШАЊЕ ВРАЧАРАЦА: На кривичној пријави 38 имена - Тужилаштво за организовани криминал предложило притвор

Foto: Printscreen/MUP

Saslušano je 16 lica, nakon ćega je Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo sudiji da se za svih 32 lica odredi pritvor i to: Nikoli Vušoviću, koji je i dalje u bekstvu i za kojim je raspisana međunarodna poternica, Urošu Piperskom, koji je uhapšen u Portugalu, Nedeljku Todoroviću, Dariu Đorđeviću, koji se nalazi u privoru u Austriji, Luki Ceroviću, Aleksandru Miloševiću, Aleksandru Naumovskom, Vladanu Miketiću, Darku Maletiću, Rašo Banu, koji je u bekstvu, Đorđu Kneževiću, Ivi Bukljašu, Jovanu Bošnjaku, Jovici Sovilju, koji je takođe u bekstvu, Nikoli Kačareviću, Lazaru Iliću, koji se nalazi u pritvoru u Crnoj Gori, Marku Taciću, Milošu Pavloviću, koji je u bekstvu, Nikoli Božiloviću, Nikoli Milekoviću, koji je u bekstvu, kao i Nikoli Filipoviću, Petru Jevtiću, Radivoju Jovanoviću koji su u bekstvu, Rajku Topiću, Stevanu Mandariću, Strahinji Saviću, koji je u pritvoru u Crnoj Gori, Ivanu Biletiću, Vojinu Stuparu, Milošu Andrejeviću i Aleksandru Ostojiću - sva četvorica su u bekstvu, Drašku Nikoliću i Nikoli Vukojeviću. 

Ostalih šest lica koji su obuhvaćeni naredbom se već nalaze u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora u Srbiji, zbog izvršenja drugih krivičnih dela. 

Reč je Milošu Miljanoviću, Vladimiru Kovačeviću, Vuku Ursulovu, Marku Drakuli, Milošu Raičeviću i Filipu Grujiću. 

TOK sprovodi istragu zbog osnovane sumnje da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Nikola Vušović zvani Džoni i Uroš Piperski, u periodu od početka 2019. do 11. novembra 2022. godine iz koristoljublja i drugih niskih pobuda na podmukao način likvidirali sada pokojne Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića, i pokušali da ubiju Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.  

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

DEČAK (13) NALETEO NA ŽENU BICIKLOM, MUŽ GA NOKAUTIRAO: Zbog nasilničkog ponašanja, mušarac na saslušanju u Tužilaštvu (VIDEO)